Незвичний рецепт корейської моркви: який секретний інгредієнт треба додати, аби страва вийшла ще смачнішою?

Для того, щоб вдало приготувати смачну та соковиту страву не потрібно довго розмірковувати про ідеальний рецепт. Просто дотримуйтесь правил досвідчених домогосподинь

Хто не любить моркву по-корейськи? Смачна та хрустка закуска, яка вдало доповнює будь-яку основну страву та може навіть стати корисним перекусом. З азійською країною закуска не має нічого спільного, втім на теренах нашої держави здобула справжню популярність. Досвідчені домогосподарки знають, як приготувати частування, аби воно вийшло не лише смачним, але і хрустким.

Найголовніше – це дотримуватися пропорцій під час приготування корейської моркви. Важливо не “переборщити” з цукром та сіллю, оцтом та іншими інгредієнтами. У такому разі салат вийде збалансованим та смачним, а натертий овоч залишиться хрустким. Мерщій записувати рецепт ідеальної корейської моркви!

Інгредієнти:

  • 1 кілограм моркви;
  • Пів стакана олії;
  • 1 часник;
  • 1 столова ложка солі;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 чайна ложка оцтової есенції;
  • 1 чайна ложка червоного молотого перцю;
  • 1 чайна ложка чорного молотого перцю.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно підготувати основний інгредієнт – морква. Добре її вимийте, а потім очистьте. Найкраще робити це спеціально овочечисткою, адже таким чином ви знімете шкірку та не витратите багато самої моркви. Секрет хрусткої моркви по-корейськи полягає в тому, аби овоч був соковитим. Якщо ж вам попалась суха морква, можна замочити її у холодній воді на 2-3 години. Так овоч знову набереться вологи, а готова страва буде хрустіти.

Підготуйте моркву – помийте та очистьте 
Підготуйте моркву – помийте та очистьте 

Наступний крок – натерти овоч. Для приготування смачної корейської моркви її потрібно натерти тонкою соломкою, схожою на локшину. Аби натерти моркву правильно, потрібно використовувати спеціальну терку – для корейської моркви. Втім, звичайна кухонна терка теж може підійти за умови правильного тертя.

Натріть моркву за допомогою спеціального кухонного девайса
Натріть моркву за допомогою спеціального кухонного девайса

Перекладіть натертий овоч у глибоку миску, аби потім було зручніше змішувати її зі спеціями. Переходимо до наступного кроку. До моркви додайте всі необхідні спеції. Варто зазначити, що можна значно спростити процес приготування, заздалегідь придбавши суміш для корейської моркви – вона продається в кожному магазині. Додайте оцтову есенцію, добре перемішайте все руками та залиште на 10-15 хвилин.

Перемішайте моркву зі спеціями
Перемішайте моркву зі спеціями

Поки морква настоюється, очистьте та натріть або дрібно наріжте часник, а потім – посипте це на моркву. Не перемішуйте! На сковороді доведіть олію до гарячого стану та полийте моркву. Добре перемішайте все дерев’яними лопатками або двома вилками. Перед подачею можете прикрасити закуску смаженим насінням кунжуту.

Смачного
Смачного

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини