Найпростіший спосіб зробити масло за 10 хвилин зі сметани: смачніше і дешевше магазинного

Цей рецепт допоможе вам приготувати масло, що вийде смачнішим та дешевшим, ніж у магазині. Для цього вам знадобиться сметана, 10 хвилин часу та трохи зусиль.

Масло — це той продукт, який ніби можна не брати, але без нього не вийде безліч страв, тому починаєш невільно шкодувати, що все ж таки не придбав його в магазині.

Проте, ми маємо чудовий рецепт, який врятує вашу страву, адже ви й самі зможете приготувати цей інгредієнт зі звичайної сметани, і вам знадобиться на це лише 10 хвилин.

Яку сметану обрати?

Варто брати домашню сметану, але це завжди має бути свіжа сметана. Підійде навіть та, яка трохи довше стоїть у холодильнику. Утім, важливо, аби її термін придатності не вийшов, і її можна було споживати.

Важливим чинником для приготування смачного та поживного масла є жирність вашої сметани. Вона має дорівнювати принаймні 45-55%.

Поставтесь до вибору сметани ретельно, адже від цього залежить якість масла
Поставтесь до вибору сметани ретельно, адже від цього залежить якість масла

А щодо кількості, то для 300 грамів масла використайте 500 мл сметани.

Зверніть увагу, що перед тим, як готувати цей продукт, необхідно дістати сметану та залишити її на 2-3 години, аби вона стала кімнатної температури.

Як приготувати масло власноруч?

Пересипте сметану в миску та починайте збивати її на максимальній швидкості. Через хвилину вона вже почне густішати та набувати маслянистої структури, проте це тільки початок роботи.

Тепер швидкість на міксері можете трохи прикрути та продовжувати збивати ваше майбутнє масло. З часом від сметани відокремиться пахта (рідина), яку теж можна використати для приготування різних страв.

Коли ця рідина стане доволі помітною, то перекладіть тверду масу в окрему ємність. Почекайте, поки вся рідина стече, злийте її та надайте форму отриманій суміші. Цей шмат майбутнього масла також можна ополоснути в мисці з крижаною водою, аби прибрати запах сметани та залишки пахти.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини