Пишні та соковиті котлети тануть у роті: цей хитрий трюк здивує навіть досвідчених господинь

Котлети — проста і поживна страва, яка може стати візитівкою господині. Як зробити їх пишними та не прогадати зі смаком? Дізнайтеся про все у матеріалі.

Всі досвідчені господині знають, що пишні котлети бувають не лише у ресторанах. Знаючи, як можна “розпушити” м’ясо не складно приготувати їх і вдома. Хтось пробує додавати у фарш цукор, хтось хліб, але є дійсно дієвий інгредієнт, який наситить страву і не буде відчуватися після смаження.

Що треба додати у фарш, аби котлети були пишними?

У старих рецептах можна знайти поради про те, що потрібно м’ясо змішувати з молоком та вимоченим у ньому хлібом. Втім, це хибна дія для такої страви. Річ у тім, що продукти з глютеном і лактозою дуже швидко втрачають свою рідину, коли стикаються з високою температурою. Виходить, що замість того, щоб утримувати сік фаршу, ці інгредієнти самі нагріваються та роблять котлети сухішими.

Пишні та соковиті котлети тануть у роті

Слід діяти навпаки і брати ті продукти, які будуть утримувати воду. Сіль, яка має такі властивості, нам зовсім не допоможе, а й навіть нашкодить смаковим якостям та дозволить загальній масі під час смаження втрачати рідину.

А ось сода — навпаки. Завдяки своїм хімічним якостям, вона утримує вологу всередині котлет та допомагає фаршу не розвалитися на сковорідці. Проте і з нею слід поводитися обережно. На 1 кіло м’яс потрібно взяти 1 чайну ложку соди. Головне після додавання, гарно вимісити все, аби компонент рівномірно розподілився.

Пишні та соковиті котлети тануть у роті

Попередньо не потрібно гасити інгредієнт в отці, аби він не втратив свої якості. Не слід також думати, що 1 чайна ложка зможе дати якісь специфічний присмак.

Пробуйте, готуйте і нехай ваші котлети тішать своїм смаком ваших близьких! Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини