Чим замінити в окрошці редиску: ТОП-3 серпневих овоча, які додадуть пряності та вишуканого смаку

У спекотну погоду холодна окрошка — саме те, що потрібно організму. Склад продуктів, які зазвичай використовують при приготуванні окрошки всім добре відомий, а основну позицію в ньому займає редиска. А якщо редиски немає, то чим можна її замінити?

Замінити чи ні ті або інші продукти в окрошці — не принципово. Так, якщо немає картоплі, то вона виходить також смачною, але дієтичною. На ній добре худнути. А якщо у вас немає м’яса чи ковбаси, то теж не біда. Таку окрошку їдять, як пісну страву.

Якщо чесно, то й відсутність редиски в окрошці у спекотний день не так вже буде помітна, а особливо якщо збільшити в її складі зелень та огірки. От без цієї городини окрошка зовсім не обійдеться.

Кухар розповів рецепт окрошки без редиски та картоплі

З усім тим, пряний смак та гостроту, який все ж таки додає редиска, бажано зберегти шляхом додавання інших продуктів.

Одним з таких замінників може стати дайкон. Дайкон — це японський коренеплід. Та сама редька, але солодка. В перекладі з японської означає “великий корінь”.

Кухар розповів рецепт окрошки без редиски та картоплі

Зрозуміло, що смак окрошки від додавання дайкона буде більш лагідним та солодким, ніж з редискою. Наступним замінником редиски може стати редька. Редька, як відомо, дуже різка та гірка, тому не очікуйте, що смак вашої улюбленої страви залишиться незмінним, а приготуйтеся до доволі гіркого присмаку. Крім того, з часом редька може утворювати неприємний аромат, тому будьте обережні з цією заміною.

Третім продуктом, яким можна замінити редиску в окрошці може стати хрін. Той самий, з приказки: “хрін редьки не краще”. За смаковими властивостями він, звісно, схожий з редисом та редькою, але ще більш жорсткий. Тому, якщо все ж таки зупинитесь на ньому, то не додавайте натерте коріння, а візьміть трошки готового консервованого хріну з баночки.

Деякі любителі заміняють редиску невеликою кількістю імбиру, а ще кращою заміною редиски є гірчична трава рукола.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини