Беру картоплю і готую величезну гору ніжних лінивих пиріжків: надзвичайно простий рецепт закуски на вечерю

Для приготування пиріжків вам не потрібно витрачати багато часу та зусиль. Лінива випічка готується дуже швидко просто на сковороді. Така страва точно сподобається всім, хто її скуштує

Найголовніша особливість цих пиріжків полягає в секретному тісті, яке довго залишається м’яким і пухким, не черствіє. Ніжна випічка ідеально доповнює будь-яку страву та навіть може стати вдалим перекусом, який можна взяти з собою на роботу чи навчання. Крім того, така закуска готується надзвичайно просто та швидко, тому витрачати на неї багато часу чи зусиль не потрібно. Отже, хутчіше берімося до справи.

Як просто та швидко приготувати смачні пиріжки з картоплею
Як просто та швидко приготувати смачні пиріжки з картоплею

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 грамів;
  • Відвар картоплі – 300 мілілітрів;
  • Сіль – столова ложка;
  • Яйце куряче – 1 штука;
  • Цукор – 1 столова ложка;
  • Сухі дріжджі – 1 чайна ложка;
  • Борошно – 500-550 грамів;
  • Олія – 2 столові ложки.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно очистити та нарізати картоплю. Перекладіть її у каструлю та налийте туди води. Відваріть бульбу на плиті, а в кінці – всипте у каструлю столову ложку солі, розчиніть її та зніміть каструлю з плити. Картопляний відвар вилийте в окремий посуд – усього знадобиться близько 300 мілілітрів. Дайте йому охолонути.

Розімніть картоплю в пюре, розбийте та додайте до нього яйце та дріжджі. Добре все перемішайте, а потім почніть вливати в отриману масу охолоджений картопляний відвар. Знову все добре перемішайте. Почніть просіювати борошно та порційно додавати його в масу, що вийшла. Замісіть тісто, яке має вийти ніжним і сильно липнути до рук. Обминайте тісто, поки воно не збереться в грудку. Тоді влийте до нього олію. Залиште тісто настоюватись на 40 хвилин.

Рецепт лінивих пиріжків з картоплею за лічені хвилини у домашніх умовах
Рецепт лінивих пиріжків з картоплею за лічені хвилини у домашніх умовах

Потім на робочій поверхні, присипаній борошном, поділіть тісто на бажану кількість рівних частин. На сковорідку налийте велику кількість олії та дуже добре її розігрійте. Опустіть туди тісто та смажте з обох боків до хрусткої та золотої скоринки. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини