Цей рецепт ферментованої капусти прогодував нас всю зиму: найкращий спосіб квашення, перевірений роками

Всім давно відома користь від вживання продуктів натурального ферментування й нікого не потрібно переконувати в тому, наскільки вони сприяють поліпшенню травлення та зміцненню імунітету.

Наша мета – приготувати такий продукт, який стане не тільки корисним, а ще й дуже смачним. У рецепті, який ми пропонуємо вам, одразу два інгредієнти піддаються квашенню: капуста та яблука, що робить страву неймовірно смачною. Він не новий. Ним користалися здавна наші предки. Тим ціннішим він залишається для нас.

Інгредієнти

  • 6,5 кіло білої капусти
  • 3 морквини середньої довжини
  • Десяток яблук
  • Сіль 120 г
  • Духмяний перець 8-10 штук
  • Перець горошком 10-12 штук
  • Гвоздика 6-8 штук

Покроковий рецепт квашеної капусти з яблуками

Кулінар поділився покроковим рецептом ферментованої капусти

Городину ретельно очистить. Качани поріжте ножем, або спеціальним пристроєм, або нашинкуйте у блендері тонкою соломкою або пелюстками. Коренеплоди почистьте та натріть на великій терці. Можна також порізати її дрібною соломкою.

Далі потрібно змішати капусту з морквою та додати до них сіль. Тепер руками помніть отриману масу. Після таких маніпуляцій овочі повинні пустити сік. Помиті яблука розділіть навпіл та видаліть кісточки. Шкірку з яблук не знімайте.

У досить глибоку посудину покладіть капустяно-морквяну масу шаром 10 см, покладіть туди частину перцю та гвоздики, щільно утрамбуйте все, а зверху викладіть яблука. Таким чином продовжуйте викладати капусту, чергуючи її з яблуками. На верх покладіть тарілку дном до верху, а на неї встановіть 3 літрову банку з водою як гніт.

Тушкуйте капусту 40 хвилин на маленькому вогні
Рецепт ферментованої капусти

Цій посудині з капустою та яблуками ви повинні знайти тепле місце для того, щоб почався процес квашення. Залиште її так настоюватися мінімум на 3 доби. Можна нашинковані качани не ставити під прес, а лишити так просто у посудині.

Вест цей період, поки квасяться продукти, робіть чимось довгим (лопаткою, наприклад) проколи всієї маси до самого дна, намагаючись не поламати яблука.

Через 3 дні треба поставити капусту у прохолодне місце, краще у холодильник, для подальшого зберігання. Вживати можна одразу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини