Не думала, що цей рецепт врятує мою репутацію господині: десерт до чаю за 15 хвилин для великої компанії

Пампушки з джемом усередині - це чудовий спосіб здивувати своїх близьких і подарувати їм смачну солодку насолоду. Але як приготувати їх швидко?

Інгредієнти:

  • 2 чашки пшеничного борошна
  • 1 чашка молока (теплого)
  • 1 яйце
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів
  • 1/2 чашки джему за вашим вибором (смородина, вишня, абрикос, або якийсь інший)

Спосіб приготування:

Почніть з підготовки тіста. У великій мисці змішайте пшеничне борошно та сіль. В іншій мисці розчиніть сухі дріжджі в теплому молоці і додайте цукор. Залиште суміш на 5-10 хвилин, поки дріжджі не почнуть активно пінитися.

Потім вбийте яйце та додайте рослинну олію до розчину з молоком і дріжджами. Добре змішайте.

Поступово додавайте суміш до сухих інгредієнтів, перемішуючи їх невеликою порцією. Замішуйте тісто до отримання м’якого і еластичного тіста. Можливо, вам доведеться додати трохи більше борошна або молока, щоб досягти потрібної консистенції.

Покрийте миску з тістом мокрою ганчіркою або серветкою і залиште його підніматися на протязі 1-2 годин при кімнатній температурі, доки тісто не подвоїться об’єму.

Після підйому тіста розгорніть його на підготовлену до праці поверхню, легко посипану борошном. Розірвіть тісто на невеликі порції, приблизно розміру голуб’ячого яйця. У кожну порцію тіста вставте невелику кількість джему. Згорніть тісто, щоб утворити кулю, забезпечуючи те, щоб джем був повністю закритий.

Як досягнути пухкого та ніжного тіста
Зробіть пухке та ніжне тісто: головна запорука успіху 

Розігрійте олію в глибокій казанку або сковорідці до 175°C (350°F). Обсмажуйте пампушки з обох сторін до золотисто-коричневого кольору, це займе приблизно 3-4 хвилини з кожного боку. Видаліть готові пампушки з олії і дайте їм стільки охолонути, щоб можна було безпечно їсти.

Після охолодження пампушки готові до подачі. Посипте їх цукром пудрою, якщо бажаєте, і насолоджуйтеся цими солодкими радощами!

Цей рецепт допоможе вам створити ці ласощі вдома з легкістю. Насолоджуйтеся!

Популярне

Подібні новини