Зробити домашній йогурт вдома із закваски не так і складно: дітлахи та чоловік стовідсотково задоволені

Йогурт з малиновим варенням - це чудовий спосіб насолодитися смачним та корисним десертом, який ви з легкістю можете приготувати вдома. Ось як приготувати таку смакоту самостійно.

Інгредієнти:

  • 1 літр нежирного молока.
  • 2-3 столові ложки натурального йогурту (як стартової закваски).
  • 200 г малинового варення (або за смаком).
  • 1/2 чашки цукру або іншого солоджуючого за власним смаком.
  • Сік однієї лимонної корки (за бажанням).
  • Ложка ванільного цукру (за бажанням).

Інструменти:

  • Кастрюля
  • Глибока миска або контейнер для зберігання
  • Термос або спеціальний йогуртний автомат (за бажанням)
  • Термометр для кухні

Для приготування йогурту виберіть нежирне молоко, оскільки воно краще підходить для цього десерту. Вилийте літр молока в кастрюлю і розігрійте його до температури близько 85-90 градусів Цельсія. Молоко не повинно закипати, просто догрійте його на середньому вогні.

Поки молоко гріється, підготуйте стартову закваску. Візьміть 2-3 столові ложки натурального йогурту і ретельно змішайте їх у глибокій мисці з цукром та ванільним цукром (якщо ви використовуєте їх). Зверніть увагу, що якщо ви вперше робите йогурт, важливо вибрати стартову закваску з живими біфідобактеріями.

Після нагрівання молока влити його в підготовлену закваску. Перемішайте молоко і закваску обережно, доки не отримаєте рівномірну масу. Тепер ви маєте отримати змішану рідину, яку потрібно підсолити за смаком.

Як приготувати вдома смачний та поживний йогурт із малиною

Тепер важливий момент – ферментація. Ви можете використовувати термос, який перед тим ретельно вимитий гарячою водою. Використовуючи термос, налийте рідину в нього і закрийте. Залиште його на 6-8 годин приблизно при температурі 40-45 градусів Цельсія. Після цього часу йогурт буде готовим, і ви можете помістити його в холодильник.

Після того, як йогурт настоявся і охолодився в холодильнику, додайте малинове варення за смаком. Це додасть вашому десерту смаку і аромату малини. Ви також можете додати сік лимонний для освіжаючого аромату.

Тепер ваш домашній йогурт з малиновим варенням готовий до подачі. Подайте його в гарному посуді і насолоджуйтеся смачним та корисним десертом. Ви можете прикрасити його свіжими ягодами або горішками, якщо бажаєте.

Цей домашній йогурт з малиновим варенням – відмінна альтернатива магазинним продуктам і дозволить вам насолодитися натуральним смаком малини та всією користю йогурту для вашого здоров’я. Беріться за приготування та насолоджуйтеся домашнім смаком!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини