Як приготувати вітамінний напій на зиму: моя сім’я назавжди забула, що таке застуда та кашель

Температура повітря в Україні стрімко опускається, а це означає, що скоро по країні почнуть масово фіксувати грип, застуду та інші неприємності зі здоров'ям.

Саме час підготуватися і приготувати вітамінний напій, який зменшить вірогідність захворіти і позитивно вплине на імунітет.

Для того, щоб приготувати смачний та корисний вітамінний напій вам знадобляться наступні інгредієнти, в кількості 2 шт, якщо не вказане інше:

  • лимон
  • лайм
  • апельсин
  • імбир та мед (за бажанням).
  • м’ята

Приготування:

Необхідно взяти лимон та лайм, помити та нарізати кубиками разом із цедрою. Апельсин слід очистити від шкірки та нарізати кубиками середнього розміру.

Після цього беремо імбир, очищаємо його та нарізаємо шматочками довільної форми. Кількість цього інгредієнту можна коригувати, в залежності від ваших вподобань. Врахуйте, що класти більше імбиру варто, якщо ви любите більш гострий смак, і менше – якщо більш м’який.

Всі отримани продукти кладемо в блендер чи кухонний комбайн. Туди ж додаємо листя м’яти та декілька ложок улюбленого меду. Останній інгредієнт додаємо за бажанням.

Все ретельно перебиваємо. Отриману ароматну суміш ложкою викладаємо в форми для льоду, щоб потім було зручно використовувати порціонно. Вітамінні кубики кладемо в морозильну камеру холодильника.

Як приготувати вітамінний напій на зиму
Як приготувати вітамінний напій на зиму

Коли вам захочеться випити ароматного і корисного чаю, просто дістаньте з морозилки форму, і витягніть один кубик. Покладіть його до улюбленої чашки та залийте окропом. Дайте настоятися протягом 5 хвилин.

Найкраще в цьому рецепті те, що він завжди під рукою та виготовлений власноруч з перевірених продуктів. То ж не потрібно витрачати гроші на готову суміш, яка коштує і декілька разів дорожче за вартість інгредієнтів для приготування. Не зволікайте і приготуйте цей чудовий вітамінний напій.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини