Потрібно знати напередодні Нового року: як варити буряк для святкових салатів. Буде ніжнішим, ніж мармелад

Правильно зварений буряк – запорука смачного салату. Розповідаємо про вірний алгоритм дій під час приготування цього червоного овочу для святкових закусок.

Буряк – дуже корисний для нашого здоров’я овоч. Багато з нас часто використовує його, готуючи звичним нам способом приготування. З усім тим, існує кілька варіантів варіння буряка. У цій статті ми розповіли про основні правила приготування овочу, які допоможуть вам створити настільки смачний святковий салат, що гості не зможуть відірватися від нього.

Як правильно варити буряк

Один зі способів – зварити буряк у поліетиленовому пакеті. Спочатку овоч потрібно помити, почистити, обполоснути водою і покласти його у пакет. В один поліетиленовий пакет ви можете покрасти 1 або 2 буряки. Далі потрібно зав’язати їх так, щоб залишався хвостик, а вузол був щільним і в пакет не потрапляло повітря.

Як правильно варити буряк у пакетах, щоб він вийшов смачним як мармелад
Як правильно варити буряк у пакетах, щоб він вийшов смачним як мармелад

Далі потрібно покласти пакети в каструлю, залити водою, довести до кипіння і варити щонайменше 45 хвилин. Тут ножем чи виделкою ніяк не спробуєш овоч на готовність, тому потрібно суворо витримати час приготування. Потім пакети з буряком дістаньте з води для охолодження, а воду з каструлі вилийте. Такі буряки в пакеті можна зберігати до тижня в холодильнику. Усі корисні речовини залишаються в овочі.

Буряк можна довести до готовності також у духовці, випікаючи його у фользі. Овочі потрібно помити, очистити, обполоснути, дати можливість зайвій воді стекти. Підготуйте фольгу – її треба скласти двічі, бажано блискучою стороною всередину. Покласти на середину фольги буряки, підняти і сформувати фольгу навколо буряка, як тарілочку, присипати овочі невеликою кількістю солі, дрібкою цукру і налити 1 ч. ложку олії. Загорнути так, щоб фольга не порвалася.

Що робити для того, щоб зварити буряк правильно
Що робити для того, щоб зварити буряк правильно

Далі потрібно розігріти духовку до 180 градусів. Покладіть буряк на деко. Якщо через кілька хвилин з якихось буряків потече сік, його треба вийняти і ще раз обернути іншою фольгою. Сік треба буде витерти, інакше він пригорить і буде важче його потім відмити від форми для запікання.

Популярне

Подібні новини