Готується за 10 хвилин: зробила смачні та корисні цибульники до борщу — ласувала вся родина

Якщо у вас багатий запас цибулі й, можливо, є привід турбуватися про її подальше зберігання, то постарайтеся з максимальною користю для себе вжити її, готуючи смачні та поживні страви.

Спробуймо разом приготувати страву, яка є традиційною для української кухні. Це дуже смачні, пишні та ніжні оладки, які в народі здавна називають цибуляниками або цибульниками.Такі вироби зазвичай подають у деяких місцях до борщу або вживають як самостійну страву зі сметаною.

Інгредієнти

Кухар поділився рецептом цибульників до борщу
  • Цибуля ріпчаста біла 500 г
  • Борошно 100 г
  • Яйця 2 штуки
  • Розпушувач для тіста 1 чайна ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Перець, спеції, зелень на ваш смак
  • Соняшникова олія 3 столові ложки

Приготування

Кухар поділився рецептом цибульників до борщу

Перед тим як починати нарізати цибулю, її, очищену та розрізану на половинки, покладіть у холодну воду на 15 хвилин. Після того, при нарізанні вона не буде пекти вам очі.

Гострим ножем поріжте цибулю якомога дрібно. Складіть її у миску, посоліть, посипте перцем. Вдягніть на руки латексні або поліетиленові рукавички та “промасажуйте” цибулю так, щоб вона пустила більше соку. Після того залиште її маринуватися у власному соку не менше ніж протягом 15-20 хвилин.

Тепер приготуйте тісто. У досить глибокому посуді збийте спочатку яйця до однорідності, а потім покладіть до них цибулю. Можна також покласти дрібно нарізану свіжу зелень. Далі поступово додавайте обов’язково просіяне борошно та розпушувач. Ретельно все перемішайте. Тісто повинно нагадувати оладкове.

У сковорідці розігрійте соняшникову олію та смажте цибульники, викладаючи їх ложкою наче оладки, по 4 хвилини з кожного боку на середньому вогні до утворення рум’яної скоринки. Якщо вони все ж таки всередині не просмажаться, то накрийте сковорідку кришкою.

Після того готові цибульники розкладіть на паперовому рушнику, щоб видалити зайву олію.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини