Замість сирників і млинців: новий рецепт простого і смачного сніданку за 15 хвилин. Готую кожен ранок

Важливо, щоб ваш сніданок задовольняв ваші харчові потреби та робив вас готовими до нового дня. Приготувати ідеальний сніданок можна всього за 15 хвилин.

Ідеальний сніданок має бути збалансованим і надавати вашому організму необхідні поживні речовини та енергію для початку дня. Включення білків допомагає наситити вас та підтримує м’язову масу. Можливі варіанти: яйця, гречка, грецький йогурт, творог, м’ясо, риба або рослинні джерела білка (тофу, чорний боб, лляне насіння). Вуглеводи постачають енергію для вашого мозку і м’язів. Оберіть комплексні вуглеводи, такі як вівсяна каша, цільнозерновий хліб, фрукти або ягоди.

Здорові жири важливі для нормальної роботи вашого організму. Додайте авокадо, оливкову олію, горіхи, насіння чи лосось. Забезпечте себе вітамінами, мінералами та антиоксидантами. Спробуйте додати свіжі фрукти або овочі, наприклад, в смузі, на хліб або в йогурт. Важливо випивати рідину, наприклад, воду, чай або каву. Вода допомагає збалансувати водний баланс, а чай або кава може додати енергії.

Рецепт простого, але поживного сніданку за 15 хвилин
Рецепт простого, але поживного сніданку за 15 хвилин

Спробуйте утриматися від перекусів або сніданку занадто великої кількості. Порції повинні бути достатньою, але не занадто великою. Пам’ятайте, що ідеальний сніданок – це також питання ваших особистих смаків і уподобань. Не соромтеся експериментувати та знаходити ті продукти, які дійсно приносять вам задоволення.

Омлет з овочами та тостами

  • 3 яйця;
  • 1 помідор;
  • 1/2 перця (червоного чи жовтого);
  • Кілька шматочків шпинату чи крес-салату;
  • Сіль та перець за смаком;
  • 2 шматочки хліба;
  • 1 ст. ложка олії або вершкового масла.
Рецепт простого, але поживного сніданку за 15 хвилин
Рецепт простого, але поживного сніданку за 15 хвилин

Поріжте помідор та перець дрібненько. На розігрітій сковороді з рослинною олією підсмажте овочі протягом 3-5 хвилин до м’якості. У глибокій мисці розбийте яйця, додайте сіль та перець за смаком і перемішайте. Влити збиті яйця на сковороді з овочами. Покладіть шматочки хліба в тостер або обсмажте їх на сковороді з обох сторін до золотистого кольору.

Після того, як омлет затвердіє на дні, помістіть його на половину тарілки. Розташуйте овочі поверхню омлета. Покладіть тости збоку. Прикрасьте омлет шматочками шпинату чи крес-салату.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини