Як приготувати спагеті карбонара вдома за 20 хвилин з того, що є у холодильнику: вечеря вже майже на столі

Спагеті карбонара — класична страва італійської кухні. Втім, користуючись цим рецептом, яким поділився Євген Клопотенко ви можете влаштувати власну маленьку Італію вдома!

Шанувальники кулінарії завжди шукають шляхи, як приготувати смачний обід максимально швидко та з доступних продуктів. Одним із чудових варіантів для такої ситуації є рецепт приготування спагеті карбонара вдома за 20 хвилин. Ця страва, яка колись була заручницею італійської кухні, тепер завойовує серця гурманів своєю смачною простотою. Італійці, звісно, були трошки обурені, коли вони почули, що їхню традиційну страву замінюють різні варіації. Але час показав, що паста — це не лише традиція, а й творчий процес, де кожен може створити свою власну шедевральну версію.

Що знадобиться для приготування?

  • Паста (вона ж спагеті): 250 г
  • Бекон, сало (з м’ясною прослойкою) або свині щоки: 150 г
  • Пармезан або пекоріно: 50 г сиру
  • Яєчні жовтки: 2 шт
  • Часник: 1 зубчик
  • Оливкова олія: 2 ст. л.
  • Сіль: 25 грамів
Євген Клопотенко розповів, як готувати домашню пасту карбонару

Перш за все, важливо все підготувати заздалегідь. На дрібній тертці натираємо сир, хоча можна так не заморочуватися і його купити у готовому вигляді. Нарізаємо 150 г бекону тонкими шматочками. Заливаємо оливкову олію на пательню, чекаємо поки вона розігріється та обсмажуємо наші інгредієнти до золотистої скоринки.

Далі вам потрібно закип’ятити воду в каструлі та додати сіль. Далі варіть 250 г спагеті. Щоб отримати стан “аль денте”, варіть їх на одну хвилину менше, ніж вказано на пачці. Коли спагеті готові, дайте їм стекти.

Євген Клопотенко розповів, як готувати домашню пасту карбонару

Соус з жовтків та сиру готується напрочуд просто: все ретельно перемішуємо вінчиком, додаючи 3-4 столових ложки води. Його додаємо до гарячих спагеті.

За 20 хвилин ви можете насолоджуватися ароматними та смачними спагеті карбонара, які приготовані з тим, що маєте під рукою. Насолоджуйтеся вечерею та додайте свій власний твіст цьому класичному італійському досвіду гастрономії.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини