Лінивий рецепт відомого торта “Медівник”: вам знадобиться лише 15 хвилин вільного часу і чашка смачного чаю

Торт Медівник – смачний та дуже простий у приготуванні десерт. Існує безліч рецепт приготування цієї страви, але сьогодні ми приготуємо десерт за лінивим рецептом.

Є декілька версій того, хто придумав торт “Медівник”. За однією з версій, торт “Медівник” з’явився в середині XIX століття під час імператорського придворного обіду. Варто зазначити, що імператриця Марія Федорівна, мати Олександра III, була великою поціновувачкою цього торта. Інша версія вказує на те, що торт “Медівник” міг бути популярним у селянській кухні в Україні задовго до цього. Такий торт може вважатися традиційним стравою з меду, кисломолочних продуктів та легко доступних інгредієнтів.

Торт “Медівник для лінивих” – це спрощена версія традиційного медовика, яку можна приготувати швидко та легко. Редакція сайту Добрі новини підготувала покроковий рецепт, з яким без сумніву впорається кожен.

Простий рецепт ніжного торту Медівника
Простий рецепт ніжного торту Медівника

Для тіста

  • 200 г меду;
  • 200 г цукру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 1 ч. ложка соди;
  • 1 кг борошна (або стільки, щоб тісто було м’яким і не прилипало до рук).

Для начинки

  • 500 г кислого вершкового крему (або сметани);
  • Цукор за смаком.
Ніжний Медівник в домашніх умовах
Ніжний Медівник в домашніх умовах

Розігрійте мед разом з цукром та вершковим маслом до розчинення цукру. Додайте яйця та соду. Змішайте. Додайте борошно, замішуючи тісто. Можливо, вам знадобиться додавати борошно поступово, доки тісто не стане м’яким і не прилипатиме до рук. Розділіть тісто на 8-10 рівних частин.

Розкачайте кожен шматок тіста у тоненькі круги. Випікайте кожен шар тіста на сухій сковороді або у духовці при температурі близької до 180 градусів Цельсія протягом 1-2 хвилин для кожного шару. Шари повинні золотисто коричневі.

Змішайте кислу вершкову сметану (або крем) з цукром за смаком. Намащуйте кожний шар тіста кремом і складайте їх один на одного. Зверху та по боках також розташуйте крем. Залиште торт в холодильнику на кілька годин (перевагою буде навіть на ніч), щоб він насичився та став м’яким.

Популярне

Подібні новини