Змішую стакан кефіру і 1 яйце. Найкращий рецепт млинців: готую одразу цілу гору і ставлю в холодильник

Млинці – це універсальна страва, яку можна подавати з будь-якими солодкими, солоними чи мʼясними додатками. Ні для кого не секрет, що найкращі млинці виходять саме на кефірі.

Приготування млинців може бути веселим та смачним процесом, але іноді деякі помилки можуть вплинути на результат. Щоб млинці виходили апетитними та золотистими, пательня повинна бути добре розігріта перед початком приготування. Неправильна консистенція тіста може призвести до того, що млинці будуть занадто товстими або тонкими. Спробуйте знаходити оптимальну товщину для вашого смаку.

Спробуйте досягти балансу між густотою тіста. Тісто повинно бути досить рідким, щоб легко розливатися на пательні, але не занадто густим, щоб утворювати апетитні та легкі млинці. Переконайтеся, що ви достатньо змащуєте пательню олією чи маслом перед приготуванням кожного нового млинця. Млинці повинні бути обсмажені досить швидко. Занадто довге обсмажування може призвести до пересихання та втрати соковитості.

Рецепт тонких млинців на кефірі
Рецепт тонких млинців на кефірі
  • 1 склянка кефіру;
  • 1 яйце;
  • 1 склянка пшеничного борошна;
  • 1/2 чайної ложки соди;
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • 1-2 ст. ложки цукру (за смаком);
  • Рослинна олія або вершкове масло для змащування пательні.
Кулінари поділились нереально простим рецептом смачних і тоненьких млинців за лічені хвилини
Кулінари поділились нереально простим рецептом смачних і тоненьких млинців за лічені хвилини

У глибокій мисці збережіть кефір, додайте яйце і перемішайте. Додайте борошно, сіль, соду і цукор до кефіру і яйця. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідної консистенції. Залиште тісто на 15-20 хвилин, щоб воно трошки постояло. Розігрійте сковороду на середньому вогні та змастіть її олією або вершковим маслом.

Налийте невелику порцію тіста на розігріту сковороду, розгладьте його, роблячи обертові рухи, щоб утворити тонкі млинці. Обсмажте млинці з обох сторін до золотисто-коричневого кольору. Повторюйте цей процес для всього тіста. Готові млинці можна подавати з медом, варенням, сиропом, фруктами чи вершковим маслом.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини