Приготуйте цей гарбузовий пудинг раз, і ви не зможете від нього відмовитися: шедевр серед солодощів

Такий десерт легко може стати прикрасою будь-якого столу, бо яскравий помаранчевий колір обов'язково притягне до себе увагу, а смак та аромат не залишать байдужим нікого.

Для створення гарбузового пудингу потрібно обрати гарбуз солодкого сорту. Окрім продуктів необхідно мати жароміцну форму для запікання, яку попередньо треба змастити вершковим маслом, а потім посипати тонким шаром панірувальних сухарів. Також заздалегідь розігрійте духовку до температури 150°C. Для зручності збивання продуктів варто подбати про те, щоб у вас був занурювальний блендер та міксер.

Інгредієнти

Кондитер поділився секретом приготування гарбузового пудингу

 

  • Гарбуз відчищений від шкіри 700 г
  • Панірувальні сухарі 3 столові ложки
  • Яйця 4 штуки
  • Вершкове масло 3 столові ложки
  • Цукор 5-6 столових ложок
  • Білок 3-4 штуки
  • Цукрова пудра на ваш смак
  • Лимонний сік 2-3 краплі

Приготування

Кондитер поділився секретом приготування гарбузового пудингу

Почищений гарбуз наріжте дрібними кубиками. Залийте їх у каструлі водою так, щоб вона накрила їх повністю, а тоді поставте на вогонь. Закип’ятіть та варіть десь 20-25 хвилин до готовності. Після того відкиньте гарбузові шматочки на друшляк та добре зцідіть воду. За допомогою блендера перебийте гарбуз, створивши з нього пюре.

Яйця розділіть на білки та жовтки. Білки відправте у холодильник, а жовтки — у гарбузове пюре. Також туди покладіть вершкове масло й панірувальні сухарі. Дуже ретельно все перемішайте між собою.

Після охолодження білки збийте з цукровою пудрою та лимонним соком міксером на великих обертах до щільної піни, а потім обережно перекладіть її до гарбузової маси та лопаткою все поєднайте.

Тепер помістіть все у форму для запікання, розрівняйте та відправте у духовку на 40-50 хвилин. Для того, щоб пудинг не опав, не виймайте його одразу після вимкнення духовки, а потримайте там ще 10-15 хвилин.

Популярне

Подібні новини