З цим рецептом м’яса по-французьки впорається навіть дитина: готується все швидко та елементарно

М'ясо по-французьки вже давно вподобали у різних країнах світу за простоту його приготування та смакові властивості. Існує багато варіантів та інтерпретацій цього популярного рецепта.

З одним з таких найбільш вдалих ми хочемо вас зараз познайомити. Якщо виконувати все згідно з нашими порадами та рекомендаціями, то ви точно вразите своїх їдоків своїми кулінарними здібностями та креативом.

Окрім продуктів вам знадобиться деко, застелене пергаментом, що змащене олією, та духовка, заздалегідь розігріта до 190°.

Продукти для приготування

Як приготувати швидко м’ясо по-французьки: поради експертів
  • М’ясо будь-якого виду 800 г
  • Цибуля ріпчаста 600 г
  • Сир твердий 250 г
  • Майонез 2 столові ложки
  • Рослинна олія 100 г
  • Сіль на ваш смак
  • Перець чорний мелений на ваш смак
  • Печериці або шампіньйони чи інші гриби 400 г

Приготування

Як приготувати швидко м’ясо по-французьки: поради експертів

Спершу радимо приготувати гриби. Їх варто порізати тонкими слайдами та обсмажити у рослинній олії у сковорідці спочатку на сильному вогні, щоб випарувалась рідина, а потім смажити на помірному вогні до готовності. Не забудьте посолити та поперчити гриби.

Тепер підготуйте м’ясо. Його спочатку потрібно нарізати на шматочки товщиною не більше 2 см, а потім кухарським молотком добре відбити, попередньо накривши плівкою.

Після того плівку приберіть, а шматки м’яса перекладіть у миску. Посоліть та поперчіть його з усіх боків, додайте майонез, змастивши ним кожен. Залиште поки що м’ясо маринуватися.

Самі ж поріжте відчищену ріпчасту цибулю на кільці середньої товщини. А сир натріть на великій терці.

Тепер на деко покладіть цибулю в один шар. Зверху неї розташуйте замариноване м’ясо. Наступний шар – обсмажені гриби й, нарешті, засипте їх сиром.

Поставте деко зі стравою у духовку та готуйте протягом 50-60 хвилин.

Подавайте страву гарячою, прикрасивши дрібно нашаткованою свіжою зеленню. Гарніром до страви можуть бути салати та різні страви з картоплі.

Популярне

Подібні новини