Айріш кава в домашніх умовах – краще, ніж у відомому Старбаксі: на приготування знадобиться лише 10 хвилин

Ранкова кава – це ритуал, який обожнює багато людей, але щоб додати цікавості смаку своїй каві, можна приготувати айріш каву, яку подають в Старбаксі.

Айріш кава – це кавовий напій, який має своїм основою каву та додаткові інгредієнти, такі як ірландський віскі, цукор і вершки (іноді їх називають “кремом”). Цей напій часто подається у спеціальних стаканах для айріш кави. Хоч не алкогольний напій, але редакція сайту Добрі новини пропонує приготувати айріш каву без віскі, оскільки це значно корисніше для організму.

Хоча рецепт айріш кави в Старбаксі може відрізнятися від класичного, ось спрощений варіант, який може бути схожий на той, що пропонується у деяких кав’ярнях:

  • Гаряча кава (одна порція еспресо);
  • 15 мл сиропу Бейліс;
  • 15 мл карамельного сиропу;
  • Збиті вершки або звичайні вершки (для топінгу).
Рецепт айріш кави в домашніх умовах
Рецепт айріш кави в домашніх умовах

Заваріть каву за своїм улюбленим способом. Додайте сироп карамель та сироп Бейліс до гарячої кави. Перемішайте напій. Далі потрібно додати збиті вершки, або, якщо у вас їх немає, можна використати звичайні. Для цього перелийте вершки у миску і збийте їй брендером або вінчиком, поки вони трішки не загустіють. Після цього тонким шаром додайте ваші вершки до гарячої кави з сиропами.

Подавайте з кількова кавовими зернами на вершках в якості прикраси. Якщо у вас вдома є какао – можна посипати вершки какао-пудрою для кращого результату та смаку. Будь ласка, звертайте увагу на те, що рецепт може відрізнятися в залежності від конкретної кав’ярні та їхнього власного підходу до приготування айріш кави. Ви можете експериментувати зі смаками і додавати більше води до еспресо, якщо любите американо, або змінювати кількість та смаки сиропів за власними уподобаннями.

Популярне

Подібні новини