Ніжна та вишукана паста в домашніх умовах з двох інгредієнтів: краще, ніж в будь-якому ресторані

Паста – це не просто відварені макарони з соусом, це – справжнє мистецтво, яке потрібно вміти приготувати. Смачну пасту можна з легкістю приготувати вдома, якщо знайти правильний рецепт.

Паста “Cacio e Pepe” – це класична італійська страва, яка буквально перекладається як “сир і перець”. Основні інгредієнти цієї паста – це товсті макарони (зазвичай букатіні або спагетті), сир “Пекоріно Романо” (Pecorino Romano) та чорний перець.

Приготування страви дуже просте: макарони варяться, після чого вони змішуються з тертим сиром і чорним перцем. Теплі макарони допомагають розтопити сир, утворюючи смачний, кремастий соус. Цей простий, але витончений рецепт зачіпив багатьох гурманів своєю смаковою гармонією та мінімалістичністю. Приготувати цю пасту можна вдома з рецептом від редакції сайту Добрі новини.

  • 400 г спагетті або інших макаронних виробів;
  • 1 чашка тертого сиру Пекоріно Романо (або пармезану);
  • 1 чайна ложка свіжомеленого чорного перцю;
  • 2-3 ст. ложки оливкової олії;
  • Сіль за смаком.
Рецепт ресторанної пасти в домашніх умовах
Рецепт ресторанної пасти в домашніх умовах

Варіть макарони в трішки підсоленій воді до ступеня готовності “аль денте” (коли макарони залишаються частково жорсткими). Під час варіння макаронів у глибокій сковороді або каструлі змішайте тертий сир Пекоріно Романо (або пармезан) та чорний перець. Відцідіть готові макарони, залишаючи трохи варільної води, і додайте їх до сковорідки зі сирно-перцевим міксом.

Почніть добре перемішувати макарони, додаючи варильну воду поступово, поки сир не розтане і не утворить густий кремовий соус. Додайте оливкову олію та сіль за смаком. Продовжуйте перемішувати, поки макарони не будуть рівномірно покриті соусом. Подавайте пасту “Cacio e Pepe” гарячою, посипані додатковим тертим сиром і перцем за смаком.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини