Швидкий шоколадний десерт з двох інгредієнтів за 5 хвилин: без цукру, вершків і масла. Робіть зразу 2 порції

Ви будете здивовані, наскільки швидко готується цей смачний та корисний десерт. В його складі всього два інгредієнта, але смаколик виходить фантастичним.

Інгредієнти:

  • 300 г очищених бананів чи хурми
  • 200 г шоколаду

За бажанням можна додати
горіхи/фрукти/сухофрукти/
шматочки шоколаду і т.д.

Приготування:

Нам  знадобиться 300 гр вже очищених дуже спілих та солодких бананів та шоколад. Можна використовувати як чорний, так і молочний. Це залежить від ваших особистих уподобань.

Спершу обережно розтоплюємо шоколад до текучого стану. Це можна зробити двома способами:

покласти шоколад в скляну ємність та нагріти в мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 10 секунд до утворення потрібної консистенції;

покласти шоколад в невеличкий сотейник та розтопити на плиті, помішуючи на водяній бані.

В жодному разі важливо не перегріти шоколад, адже тоді він може згорнутися грудкою.

 Як приготувати шоколадний десерт за 5 хвилин і з 2 продуктів
Як приготувати шоколадний десерт за 5 хвилин і з 2 продуктів

Після цього перебиваємо блендером банани. Якщо блендера у вас немає, то можна перетерти фрукт через сито або ж ретельно подрібнити за допомогою вилки.

До бананів додаємо розтоплений шоколад та ретельно перемішуємо кулінарною лопаткою чи ложкою.

Форму застеляємо харчовою плівкою та виливаємо нашу шоколадну-бананову масу. Зверху також накриваємо плівкою. Доречі, також можна використовувати силіконові форми для кексів, тоді смаколик не треба буде розрізати, а вже можна буде подавати порційно.

Ставимо масу в холодильник на декілька годин, щоб він добре застигнув. Якщо ви поспішаєте, то пришвидшити цей процес можна, якщо покласти десерт в морозильну камеру. Тоді часу для застигання знадобиться менше.

Після того, як смаколик застигнув – виймаємо з холодильника, знімаємо харчову плівку, обережно перекладаємо на доску та нарізаємо за допомогою гострого ножа. За бажанням присипаємо какао-порошком. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини