Випросила рецепт у популярній піцерії. Справжня італійська піца + два варіанти начинок: про доставки забули

Справжня італійська піца – це проста, але смачна страва, в якій найважливіше – якісні складові та правильна техніка приготування. Італійська піца готується досить швидко.

Італійська піца зазвичай має тонке тісто, яке випікається на високій температурі. Тесто для італійської піци зазвичай містить лише кілька простих інгредієнтів: борошно, дріжжі, вода, олія та сіль. Соус для італійської піци може бути простим і томатним, зазвичай виготовленим з домашньої пасерованої томатної пасти або кращих томатів. Редакція сайту Добрі новини підготувала рецепт ідеального італійського тіста для піци з двома варіантами начинок.

  • 500 г борошна для піци (тип 00), також можна використовувати звичайне борошно;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 7 г сухих дріжджів або 20 г свіжих дріжджів;
  • 325 мл теплої води;
  • 2 столові ложки оливкової олії.
Ідеальне тісто для італійської піци
Ідеальне тісто для італійської піци

У великій мисці змішайте борошно і сіль. Додайте сухі дріжджі і ретельно перемішайте.
Додайте теплу воду і оливкову олію до суміші. Замісіть тісто до утворення м’якого і еластичного тіста. Якщо тісто занадто липке, додайте більше борошна; якщо занадто сухе, додайте трохи води. Покрийте миску з тістом чистою серветкою або пластиковою обгорткою і залиште на 1-2 години в теплому місці для підйому тіста. Тісто повинно подвоїтися за об’ємом.

Після підйому тіста розділіть його на кілька частин, в залежності від того, скільки піц ви плануєте приготувати. Кожну частину тіста вирівняйте на дерев’яній дошці, з допомогою руки або колеса для тіста, щоб утворити круглу або овальну форму. Перенесіть піцу на пекарську підставку або деко, яке попередньо обсипане кукурудзяним борошном або піском. Додайте ваші улюблені начинки на піцу. Пекти у попередньо розігрітій духовці при температурі 220°C протягом 12-15 хвилин або до готовності.

Готуємо домашню піцу за 10 хвилин
Готуємо домашню піцу за 10 хвилин

Найпопулярніші начинки для піци

  • Маргарита.

Помідори нарізані на тонкі круглі скибочки, моцарелла нарізана на тонкі кружечки або натерта на тертці. Базилік – використати свіжий листочок або нарізаний в якості прикраси.

  • Пепероні.

Соус для піци – томатний або барбекю. Сир моцарелла потрібно натерти на тертці або нарізати на тонкі кружечки. Пепероні повинні бути нарізані на тонкі кружечки або скибочки. Приправи – сушений базилік, орегано, часниковий порошок.

Популярне

Подібні новини