Українські галушки готуються лише за цим рецептом: традиційний спосіб приготування полтавських смаколиків

Галушки є дуже популярною стравою в українській кухні загалом, а в Полтаві вони займають особливе місце в харчуванні місцевого населення, що також сприяє їхній традиційній популярності.

Полтавський край має давню історію, а галушки являють собою традиційну українську страву, яка існує вже століттями. Вони були популярними серед місцевого населення і вважаються однією з основних страв в полтавській кухні. Розвиток культури галушок у Полтаві пов’язаний зі специфікою місцевого господарства. На Полтавщині завжди було багато кисломолочних продуктів, таких як кефір чи кисле молоко, які використовувалися для виготовлення тіста для галушок.

Українська кухня має багату культурну спадщину, а страви, такі як галушки, відіграють важливу роль у традиціях і обрядах. Галушки часто подаються на святковому столі під час різних святкувань та заходів в Полтавській області. Редакція сайту Добрі новини підготувала рецепт справжніх полтавських галушок.

Рецепт справжніх полтавських галушок
Рецепт справжніх полтавських галушок
  • 2 чашки кислого молока або кефіру;
  • 2 яйця;
  • 1 ч. ложка соди;
  • Половина чашки цукру;
  • Половина чашки вершкового масла;
  • Половина чайної ложки солі;
  • Близько 3 чашок борошна (додається поступово).

У великій мисці змішайте кисле молоко (або кефір) з яйцями, содою, цукром, вершковим маслом і сіллю. Ретельно перемішайте, доки всі інгредієнти не будуть рівномірно розподілені.
Додайте борошно поступово, помішуючи, доки тісто не стане щільним і не приєднається до стінок миски. Закрийте миску рушником і залиште тісто на 20-30 хвилин, щоб воно “підійшло”.

Під час цього часу, доведіть до кипіння велику каструлю з водою і додайте трохи солі.
За допомогою ложки або рук зробіть невеликі кульки з тіста і помістіть їх до окропу. Вони повинні піднятися на поверхню, коли будуть готові.
Варіть галушки на повільному вогні приблизно 15-20 хвилин, а потім вийміть їх за допомогою дірчастої ложки. Подавайте галушки з вершками, маслом, медом або фруктовим варенням за смаком.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини