Ви будете вражені. Карасі без дрібних кісточок: тепер смажу рибу тільки за цим способом, який перевершив усе

Проста і смачна риба карасі, але не всі люблять їх готувати, і головна причина полягає в тому, скільки часу потрібно витратити на вибирання кісточок.

Відомо, що у коропових риб може налічуватися близько 15000 кісточок. Найбільше їх, власне, у коропа, а карасі також у цьому не відстають. Через це багато господинь не люблять готувати цього хвостатого товариша, а дарма, адже його м’ясо вважається найбільш поживним.

Як приготувати карася без кісточок?

Як приготувати карасів без кісточок: поради шеф-кухаря

Приготування карася — це справжнє мистецтво, яке може принести насолоду кожному шанувальнику риболовлі та вишуканої кулінарії. Якщо ви хочете подарувати собі та своїм близьким справжню кулінарну насолоду, слід дотримуватися кількох важливих кроків.

Візьміть чистого карася та зробіть невеликі надрізи по довжині спинки та біля хвоста. Але не чіпайте хребта, залишаючи сантиметровий інтервал від нього. Саме там найбільша кількість кісток, але якщо витягнути хорбак, то витягнути їх разом не вийде.

Як приготувати карасів без кісточок: поради шеф-кухаря

Підготуйте рибу до майбутнього смаження, ретельно посипавши її сіллю. Соліть з урахуванням особливого смаку та ваших кулінарних переваг.

Поки карась насолюється, нагрійте пательню з чималою кількістю соняшникової олії. Це потрібно, щоб створити ідеальне співвідношення хрусткої скоринки та соковитості.

Перед смажінням обережно обсипте рибину борошном та чорним перцем. Це надасть м’ясу неповторний смак і текстуру під час обсмажування.

Розігрійте пательню на високій температурі та обережно смажте тушку до отримання хрусткої і золотистої скоринки. Такий підхід дозволить карасеві зберегти свою соковитість всередині.

Останній штрих — видаліть плавники. Цей крок надасть вашій рибі вишуканість та легкість, оскільки жодних кісточок вже не буде заважати. Ножем підчепіть хребет, і вуаля — все зайве відділилося.

Популярне

Подібні новини