Мій ходовий пиріг з ягодами обожнюють всі, навіть свекруха: найшвидший та найсмачніший рецепт на всі часи

У кожної господині є багато рецептів приготування фірмового пирога з ягодами. Спробуйте приготувати його за цими пропорціми, і впевнені, що випічка стане улюбленою!

Діаметр 20-24 см

Інгредієнти:

  • 3 середніх яйця
  • дрібка солі
  • 120-150 г цукру
  • ваніль
  • 120 г вершкового масла
  • +/-200 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • +/- 250 г ягід/фруктів

Крихта: 20 г цукру + 50 г борошна 30 г холодного вершкового масла

Приготування:

Враховуйте, що всі продукти мають бути кімнатної температури. Тому завчасно викладіть їх з холодильника. Також зразу можна підготувати форму для запікання. Застеліть дно пергаментним папером, боки можна нічим не змащувати.

Розбиваємо в глибоку миску три яйця. Додаємо дрібку солі, цукор, ванільний цукор. Збиваємо міксером 3-4 хвилини, доки маса не посвітлішає. Оскільки рецепт швидкий, то варто завчасно поставити розігріватися духовку до 170 градусів.

Як приготувати смачний пиріг з ягодами: швидкий рецепт
Як приготувати смачний пиріг з ягодами: швидкий рецепт
Як приготувати смачний пиріг з ягодами: швидкий рецепт
Як приготувати смачний пиріг з ягодами: швидкий рецепт

Вершкове масло розтоплюємо, охолоджуємо, щоб не було гарячим та додаємо до яєчної маси. Збиваємо міксером буквально 10 секунд.

В окремій ємності змішуємо пшеничне борошно і розпушувач і потроху просіюємо в тісто. Перемішуємо вінчиком або міксером на мінімальній швидкості.

Довго збивати абсолютно не потрібно. Як тільки борошно розчиниться в тісті – воно готове!

Перекладаємо тісто в підготовлену форму і розподіляємо рівним шаром. Зверху всипаємо ваші улюблені заморожені ягоди (малину, чорницю і т.д).

Можна випікати в такому вигляді або додати вершкову крихту. Для цього потрібно змішати всі інгредієнти, вказані вище, та перетерти їх руками до стану крихти. Робити це потрібно швидко, щоб вершкове масло не почало танути. Отриману крихту викладаємо на ягоди.

Випікаємо при температурі 160-170 градусів орієнтовно 40-45 хвилин. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини