Готую бісквіт тепер тільки так: виходить по-справжньому ідеальним, хоч бери і йди з ним на “МастерШеф”

Для багатьох з нас приготування бісквітів стає по-справжньому творчим процесом, бо маючи базові навички, можна увімкнувши фантазію, створити справжній кулінарний шедевр.

Своїми порадами щодо виконання цих правил ділиться зірковий кулінар Євген Клопотенко. Він нагадує, що, по-перше, не потрібно робити паузи між приготуванням тіста та його випіканням.

По-друге, під час випікання, не відчиняйте дверцята духовки, інакше бісквіт опаде. Ну, і ще – не виймайте виріб з форми до поки він повністю не охолоне.

Шеф-кухар розповів, як зробити бісквіт ідеальним з першого разу

Пан Євген радить також стосовно лимонної цедри: перед її зніманням з лимона цитрусовий необхідно не тільки помити, а й просушити. Далі треба знімати лише жовтий шар, уникаючи зачепити білу частину, яка буде додавати гіркоти. А ще, головне, цедру потрібно додавати у тісто одразу після зняття.

Окрім продуктів вам потрібно застелити роз’ємну форму для випікання промасленим пергаментом, а духовку заздалегідь розігріти до температури 180°C у режимі “верх-низ”.

Інгредієнти

Кухар розповів секрет пишного домашнього бісквіта
Шеф-кухар розповів, як зробити бісквіт ідеальним з першого разу
  • Яйця 5 штук
  • Цукор 160 г
  • Борошно 160 г
  • Цедра та сік 1 лимона
  • Сіль 1/3 чайної ложки
  • Для змащування форми достатньо 20 г вершкового масла

Перш за все відділіть у яєць білки від жовтків по різних тарілках.

За допомогою міксеру збийте білки з цукром та сіллю на високих обертах до так званих “стійких піків”. Потім, не припиняючи роботу міксером, але на низьких обертах, додавайте по одному жовтки.

У цю масу влийте лимонний сік та всипте цедру.

Потім поступово вводьте порціями просіяне борошно, але тепер вже все перемішуйте обережно лопаткою. Після того, як отримаєте однорідне, без грудочок тісто, перелийте його у форму, розрівняйте поверхню та відправте у духовку на 40 хвилин.

Використовуйте поради професійного кулінара і ви завжди матимете відмінний результат. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини