Масниця 2024 року вже не за горами: рецепт ідеальних млинців з яблуками на свято для великої родини

Для багатьох християн Масляна - це час для підготовки до Великого посту, але перед ним господині готують велику кількість млинців з різними начинками.

Масниця, або Масляна, є одним з великих християнських свят, яке відзначається у кінці зими, перед Великим постом, і відзначає завершення зимового періоду та початок весняного сезону. Це свято також відоме як “Масляна” через те, що воно включає у свої традиції приготування та споживання масляних страв. Масляна – це час для приготування млинців, оладок, омлетів та інших страв, які містять багато масла або сметани. Ці страви символізують бажання здоров’я та багатства у новому сезоні. Це свято також відоме своїми ярмарками, гуляннями, масковими балами та іншими розвагами, які проводяться у цей час. Люди справляються зиму і вітають весну веселими заходами.

Рецепт ідеальний млинців з яблуками

  • 1 чашка молока;
  • 1 яйце;
  • 1 чашка пшеничної муки;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 2 яблука;
  • 2 столові ложки вершкового масла (або рослинного масла) для смаження.
Рецепт млинців з яблуками
Рецепт млинців з яблуками

У великій мисці зберіть молоко, яйце, муку, цукор і сіль. Збийте їх до отримання однорідного тіста без грудочок. Подрібніть яблука на невеликі шматочки. Додайте подрібнені яблука до тіста і перемішайте, щоб вони рівномірно розподілились. Розігрійте сковорідку на середньому вогні та додайте трохи вершкового масла. Налийте в пательню невелику кількість тіста і розгладьте його до утворення тонкого шару.

Смажте млинці з обох сторін до золотистого кольору, близько 2-3 хвилини з кожного боку. Повторюйте процес до закінчення тіста, додаючи вершкового масла в сковорідку за потреби. Можна подавати млинці з яблуками з медом, сиропом, цукром-пудрою або вершками. Цей рецепт створить ніжні та ароматні млинці, які стануть чудовим смачним сніданком або перекусом.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини