Цей смачний рецепт підкорив серце свекрухи. Супершоколадний торт без грама борошна: талія вам подякує

Сьогодні шоколадний торт є невід'ємною частиною святкових подій. Унікальний шоколадний торт без використання борошна, який підкорить Ваше серце!

Готується торт швидко та досить просто.

Інгредієнти:

  • 7 яєць
  • 2 щіпки солі
  • 5 ст. ложки цукру
  • 2 ст. ложки картопляного чи кукурудзяного крохмалю
  • 85 г вершкового  масла
  • 4 ст. ложки какао
  • 1 ч. ложка розпушувача
Шоколадні експерименти: унікальний рецепт торта без борошна
Шоколадні експерименти: унікальний рецепт торта без борошна

Приготування:

Розділимо 7 яєць на білки та жовтки. Далі тісто готується досить швидко, тому не забудьте увімкнути духовку нагріватися до 180 градусів. Додаємо до білків щіпку солі та починаємо збивати на невеликій швидкості міксера. Коли білки зіб’ються в піну додамо до них 50 г або 2,5 ст. ложки без верху цукру. Продовжуємо збивати на невеликій швидкості міксера. Коли цукор розчиниться, поступово збільшуємо швидкість міксера до максимуму та на максимальних оборотах міксера збиваємо білки до стійкої піни.

До жовтків додаємо щіпку солі та починаємо збивати. Додаємо 50 г або 2,5 ст. ложки без верху цукру. Збиваємо на максимальній швидкості міксера, цукор повинен повністю розчинитись. Яєчна маса посвітлішає і збільшиться в обсязі приблизно вдвічі. Додаємо 40 грамів або 2 повні ст. ложки картопляного крохмалю. Перемішуємо до однорідного стану. Картопляний крохмаль можна замінити кукурудзяним крохмалем. Виливаємо 85 г вершкового масла.

Перемішуємо до однорідного стану. Додаємо частину збитих білків та перемішуємо. Просіюючи додаємо 40 г або 4 ст. ложки без верху какао. Додаємо 4 г або 1 ч. ложку розпушувача. Обережно круговими рухами перемішуємо до однорідного стану. Далі поступово з’єднуватимемо тісто зі збитими білками. Додаємо трохи білка та акуратно круговими рухами перемішуємо до однорідного стану.

Спочатку тісто щільне і перша порція білка розмішується складно. Додаємо ще трохи білка, а також акуратно перемішуємо. Додаємо стільки збитого білка, щоб маса не була дуже рідкою або дуже густою. Переливаємо суміш в білки, що залишилися. Акуратно круговими рухами та водночас швидко перемішуємо до однорідного стану. Довго перемішувати не треба, щоб не осіли білки. Випікаємо в формі застеленій пергаментним папером. Щоб тісто при випіканні не розтікалося, зробіть бортики. Перекладаємо тісто на лист і рівномірно розрівнюємо по всій поверхні.

Час випікання 15 хвилин. Готовність коржа перевіряємо дерев’яною паличкою, проколюємо, якщо вона виходить сухою, без залишків мокрого тіста, отже корж готовий. Накриваємо корж пергаментним папером і перевертаємо верхньою стороною донизу. Знімаємо пергаментний папір та  обрізаємо краї. Обрізані шматочки прибираємо, вони нам не знадобляться. Корж розрізаємо на частини. Готові коржі остудити до кімнатної температури. Охолоджуються коржі дуже швидко, буквально за 10-15 хвилин. Змащуємо улюбленим кремом. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини