Смачний рецепт запеченої, ароматної свинячої рульки: виходить ніжна і золотиста. Чоловіки на сьомому небі

Рецепти приготування свинячої рульки змінювалися в залежності від культурних вподобань. У різних країнах її приправляли різними спеціями та соусами. Їі часто подавали разом з капустою.

Найсмачніший рецепт свинячої рульки, без зайвих спроб і помилок. Річ у тому, що в інтернеті можна знайти мільйони рецептів із запікання свинячої ноги, але всі вони не такі, як цей. Отже, почнемо із самого початку. Для рульки необхідно вибрати передню свинячу ногу з найменшою кількістю підшкірного сала (його і так буде достатньо) та максимальною кількістю м’яса. На місці просимо продавця відрубати від ноги копитця. Принісши ніжку додому, замочуємо її у воді, як завжди, і чистимо шкірку. Після цього ногу необхідно проварити хоча б пару годин. Для цього у воду кидаємо цибулю, моркву, лавровий лист та трохи солі. У киплячу воду опускаємо ніжку і варимо на невеликому вогні 2-3 години.

Смачний рецепт ідеальної свинячої рульки: виходить ніжна та золотиста
Смачний рецепт ідеальної свинячої рульки: виходить ніжна та золотиста

Зварену ногу остуджуємо і добре обмазуємо майонезом і гірчицею, залишаємо маринуватися на кілька годин. Тим часом готуємо ще один тип маринаду: лавровий лист, часник, сіль, перець перетираємо і розмішуємо в невеликій кількості рослинної олії так, щоб вийшла кашка. Через ті самі пару годинників робимо в рульці глибокі надрізи та запихаємо в них якомога більше кашки. Дуже смачно виходить, якщо під ногу покласти картоплю.

Для цього картоплю нарізаємо на невеликі шматочки, перемішуємо з тертою морквою, майонезом, сіллю та перцем до смаку. Тепер все це вкладаємо у рукав. Спочатку на дно викладаємо картоплю, її трохи присипаємо запашним перцем і цибулею, нарізаною півкільцями. Зверху кладемо ногу і запечатуємо рукав. Печемо це все в духовці на середньому вогні, поки картопля не приготується, рулька за цей час має стати вже м’якою. І картопля, і рулька виходять дуже м’якими, соковитими й ароматними. Впевнена, що кожен чоловік зацінить цей кулінарний шедевр. Відмінний, до речі, варіант страви для чоловічих посиденьок.

Популярне

Подібні новини