Шкаралупа відпаде сама собою: як правильно варити яйця, щоб швидко їх чистити на салати та інші страви

Хочете навчитися варити яйця так, щоб шкаралупу можна було швидко очистити? Розповідаємо перевірений роками секрет правильного приготування цього продукту.

Варіння яєць може бути мистецтвом, а не просто кулінарною процедурою. Щоб отримати ідеальний інгредієнт для салатів та інших страв, слід дотримуватися кількох важливих порад.

Що потрібно знати перед приготуванням?

Експерти розповіли, чому курка може нести дуже маленькі яйця
Експерти показали, як варити курячі яйця, щоб легко чистилися

Віддайте перевагу свіжим яйцям високої якості. Чим менше продукт лежав у холодильнику, тим легше буде відокремлення шкаралупи від білка.

Перед тим, як ставати до варіння, дозвольте яйцю адаптуватися до кімнатної температури. Це допоможе уникнути тріщин в шкаралупі під час варіння, а разом із тим налипання білка на неї.

Дотримується точного часу варіння: 7 хвилин для кремових жовтків або 10-12 хвилин для твердих. Щоб уникнути зеленого відтінку білка, охолоджуйте яйця швидко після варіння. Просто занурте їх у холодну воду або лід впродовж кількох хвилин. Це допоможе запобігти переварюванню та полегшить подальше чищення.

Краще видаляти шкаралупу під холодною водою. Тримайте яйця під струменем води або обережно стукайте тверду оболонку ложкою, щоб полегшити відокремлення.

Експерти розповіли, чому курка може нести дуже маленькі яйця
Експерти показали, як варити курячі яйця, щоб легко чистилися

Ще один секрет полягає в тому, що після того, як ви зробили тріщини на оболонці, злегка покачайте яйце по поверхні стола. Шкаралупа потріскається, а зняти ви її зможете одним рухом: вся вона лишиться на плівці, яка власне утримувала білок усередині, коли продукт був сирим.

Легкий лайфхак для чищення

Додайте ложку оцту або соди до води під час варіння – це допоможе зберегти цілісність шкаралупи. Крім цього це допоможе її швидко усунути.

Користуйтеся цим методом варіння і ви гарантовано отримаєте ідеальні інгредієнти до ваших чудових страв.

Популярне

Подібні новини