Корисні поради баби Люби: варю буряк всього 15 хвилин – не потрібно чекати цілу годину. Ділюсь секретом

Готуєм буряк за 15 хвилин! Він містить велику кількість натуральних цукрів, які швидко піднімають рівень енергії. Він може бути ідеальним перекусом для тих, хто шукає додаткову дозу вітамінів.

Буряк – це важлива складова раціону, яка не лише додає смаку до страв, але і сприяє поліпшенню здоров’я і загального самопочуття. Додайте буряк до свого меню сьогодні, щоб насолоджуватися всіма його користями! Навчимося готувати його правильна та швидко! Буряк вариться досить довго. Найчастіше його варять для вінегрету, але коли всі овочі вже зварилися, буряк все ще булькає і на кухні стає спекотно від пари та плити.

Як приготувати буряк за 15 хвилин: нереально швидкий та ефективний метод. Баба Люба поганого не порадить
Як приготувати буряк за 15 хвилин: нереально швидкий та ефективний метод. Баба Люба поганого не порадить

Метод приготування:

Занадто великі буряки брати не потрібно – середнього розміру. Попередньо її добре промийте губкою, щоб зняти верхній шар – чистити не потрібно. Таким чином, вона не сильно втратить свій колір. А так само не в жодному разі не відрізайте хвостик, інакше весь сік буряка витікає у воду. Солити не треба, тому що із сіллю овочі завжди варяться довше.

Покрокова інструкція:

1. Ставимо каструлю з водою на плиту і доводимо до кипіння, а потім закидаємо буряки, вода повинна повністю її покривати.

2. Варимо на сильному вогні, не закриваючи кришку.

3. Якщо вам не дуже подобається запах, додайте в каструлю хлібну кірку.

4. Коли минуло 15 хвилин, занурюємо буряки в холодну воду з льодом, щоб припинити її готування і так вона швидше охолоне – тримаємо близько 5-7 хвилин. Ну от і все. Буряк можна легко використовувати у своїх цілях. До речі, після холодної води буряк очищається дуже швидко.

Спосіб 2

Спосіб полягає в тому, що буряк запікають в духовці. Він виходить дуже насиченого темного кольору, а також неймовірно соковитий та смачний. Буряк потрібно добре промити, протерти насухо, викласти на лист фольги, полити зверху олією і присипати сіллю. Потім добре загортаємо, щоб не витекло масло, викладаємо на лист і відправляємо в розігріту духовку на 1 годину при 180 градусах.

А потім дістати й повністю остудити, в холодну пору року можна покласти на балкон, щоб швидше остигнув. Так спосіб довше ніж за 15 хвилин, А плюс у, тому що на плиті нічого не булькає, не заважає і немає жодної пари – закинув у духовку і забув на 1 годину.

Популярне

Подібні новини