Так ви ще не готували: як правильно та смачно приготувати броколі. Тітка Ярина робить так: з’їдаємо за 5 хв

Щоб правильно і смачно приготувати броколі, великого кулінарного таланту не потрібно. Все дуже просто і швидко! Головне — знати основні принципи роботи з броколі.

Ще років десять тому купити  броколі можна було лише у дуже дорогих продуктових магазинах та на ринках. Тепер же темно-зелені капустяні качанчики, що нагадують чи то букетики, чи то маленькі деревця, продаються навіть у магазинах біля будинку.  Але якщо із замороженої броколі все більш-менш ясно, то як поводитися зі свіжою багатьом незрозуміло. Давайте ближче познайомимося з цією італійською синьйорою і з’ясуємо, чим вона може бути нам корисна.

Кулінари поділились порадами, як правильно приготувати броколі
Кулінари поділились порадами, як правильно приготувати броколі

Які вітаміни та мінерали містить у собі свіжа броколі?

Завдяки своєму багатому складу, броколі допомагає організму очиститися від токсинів та шлаків.

Почнемо з того, що свіжа броколі містить величезну кількість рослинних волокон, які сприяють ефективному очищенню кишечника, виведенню шлаків та нормалізації процесу травлення загалом. Втім, ці властивості мають всі овочі та фрукти, тому ми підемо далі, щоб виявити у броколі щось унікальне.

А воно точно є! Броколі багата вітамінами A, В1, В2, С, РР та Е, фосфором і кальцієм, цинком та селеном, міддю та марганцем, калієм та магнієм.Якщо ж розшифрувати весь цей список, то вийде, що регулярне вживання такої капусти покращує стан зубів, нігтів та волосся (дякуємо кальцію), сприяє зростанню м’язової тканини, нормалізує роботу серцево-судинної системи. Вона допомагає позбавити організм від токсинів і шлаків, а також зайвої рідини (прощайте, зайві жирові відкладення!)

Приготування:

Найпростіший спосіб запікання броколі (один із найкорисніших). Покладіть дрібні суцвіття броколі разом зі шматочками курячого філе у форму для запікання, змащену оливковою олією. Збризкайте лимонним соком, посипте подрібненим часником, підсоліть, поперчіть, а потім залийте вершками жирністю 20%. Посипте тертим сиром і відправте в духовку на 25 хвилин. Така страва сподобається навіть тим, хто зазвичай до броколі ставиться прохолодно. Замість курячого філе можна взяти рибне. Або ж додайте до броколі ще печериці. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини