Банановий пиріг, якого ніколи не буває вдосталь: простий рецепт смачного пляцку, який виходить у всіх

Серед страв солодкої випічки такий пиріг є справжнім хітом. Цьому сприяє не лише відмінний смак, а й те, що для його приготування використовується мінімум продуктів та часу.

В оригінальному рецепті для прикрашання використовують бананові чипси. Їх, звісно, можна придбати у магазинах, але можете зробити також й самотужки у духовці або в електросушарці. Якщо ви обрали варіант приготувати їх самому, то для цього обирайте трохи недозрілі плоди. Почистьте їх та наріжте тонкими кружечками, а потім розкладіть їх на деко, застелене пергаментом. Підсушуйте протягом 2 годин у духовці при 60°.

Чипси, зроблені про запас зберігайте у чистому та сухому посуді під кришкою.

Інгредієнти

Як приготувати банановий пиріг: покроковий рецепт
  • Банани 3 штуки
  • Борошно 140 г
  • Розпушувач 7 г
  • Яйця 2 штуки
  • Цукор 140 г
  • Вершкове масло розм’якшене 140 г й ще додатково для змащування

Приготування

Як приготувати банановий пиріг: покроковий рецепт

Для приготування пирога вам знадобиться заздалегідь розігріта духовка до температури 180°C, а також форма для випікання, застелена промасленим пергаментом. Зробіть тісто. Для цього спочатку добре змішайте яйця. Цукор та масло.

В окремому посуді просійте борошно та розпушувач, а потім вводьте порціями цю суху суміш до яєчно-масляної маси й замішуйте поступово тісто. Банани поріжте дрібними кубиками та додайте в тісто й перемішайте.

Це тісто перекладіть у форму. Розрівняйте його поверхню, а потім красиво розкладіть чипси.

Відправте пиріг у духовку та випікайте протягом приблизно 30 хвилин. Після того перевірте його на готовність за допомогою дерев’яної шпажки: якщо ви вставите її у середину і вона вийде звідти сухою, значить пиріг можна забирати з духовки.

Охолоджувати виріб потрібно у формі й лише після повного охолоджування він придатен для вживання.

Окрім чипсів ви можете прикрасити пиріг цукровою пудрою, посипавши нею його зверху.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини