Навіщо посипати картоплю борошном: кулінарна хитрість свекрухи Ніни, про яку має знати кожна невістка

Як правильно смажити картоплю зі скоринкою? Здавалося б, немає нічого простішого, ніж посмажити картоплю! Але це не так! В одних господинь вона виходить з хрусткою скоринкою, а в інших - жорсткою.

Сьогодні розповімо кілька порад із приготування смаженої картоплі, щоб вона порадувала всю вашу родину своїм смаком. Смажена картопля в деяких сім’ях – найулюбленіша і найзатребуваніша страва. Відомо, що і чимало чоловіків, які готові їсти її щодня (і навіть без м’яса).

Які поради допоможуть вам приготувати ідеальну смажену картоплю?

1. Наріжте картоплю однаковими шматочками. Краще – брусочками. Тоді вона просмажиться рівномірно і не вийде так, що частина пересмажиться, а частина залишиться сирою. Щоб картопля не злиплася під час смаження, рекомендується промити нарізану картоплю проточною водою.

2. Для прискорення процесу приготування картоплю можна попередньо опустити в киплячу воду на 1 хвилину.

3. Для отримання золотистої скоринки картопляні батончики можна посипати невеликою кількістю борошна. Покладіть батончики в миску. Посипте борошном і добре струсіть, щоб кожен бік був покритий тонким шаром борошна (це необов’язково, але ви гарантовано отримаєте золотисту картоплю з усіх боків).

4. Завжди соліть картоплю наприкінці, щоб не виділився сік. Інакше картопля злипнеться, і замість ідеальних золотистих шматочків ви отримаєте неапетитну кашку. Волога не дасть утворитися золотистій скоринці.

5. Якщо ви хочете отримати максимально хрустку і красиву картоплю, цибулю, гриби та інші добавки слід обсмажувати окремо і додавати в сковороду за 5-7 хвилин до готовності картоплі.

6. Смажте на середньому вогні. На слабкому вогні не утвориться золотава скоринка, а на сильному картопля почне підгорати зверху, а середина залишиться сирою.

7. Обсмажте картоплю на добре розігрітій пательні з достатньою кількістю рослинної олії. Для додаткового аромату додайте трохи вершкового масла. Можна обсмажити картоплю у свинячому жирі, тобто до утворення хрусткої скоринки – або смажити злегка й обережно, щоб жир не встиг стати жорстким.

8. Ніколи не кладіть картоплю на холодну сковороду. Не рекомендується смажити в холодній олії або доливати її в процесі смаження. Інакше картопля може прилипнути до дна, її буде складно очистити, і в результаті не вийде бажаної скоринки. Водночас важливо не перегрівати сковороду, інакше олія в ній почне горіти, що дуже шкідливо.

9. Для смаження картоплі обирайте широку сковороду з товстим дном, чавунну або сталеву. У такій сковороді картопля вийде найкраще. Це найкращий варіант для смаження картоплі.

10. Укладайте картоплю в сковорідку не більше ніж у два шари. Інакше вона не смажитиметься, а тушкуватиметься. Якщо дотримуватися всіх правил, то виходить дуже смачно, а запах: м-м-м-м!

Секрети приготування золотистої картоплі: перевірено фахівцем
Секрети приготування золотистої картоплі: перевірено фахівцем

Популярне

Подібні новини