Подруга з Полтави навчила готувати смачні вареники: за іншими рецептами тепер не готую. Ділюся новинкою

Українські вареники завжди відзначалися своєю різноманітністю начинок і тонкою тістовою оболонкою. Традиційно їх подавали з кислим вершковим маслом або соусом.

Полтавські вареники стали популярними в українській культурі. Рецепти вареників  варіюються залежно від регіону. Перші згадки про вареники датуються ще давніми часами. Українські господині варили їх з різними начинками, такими як капуста, картопля, м’ясо або гриби. Ця страва стала не лише смачною і поживною, але й символом гостинності та родинних зібрань. Сьогодні приготуємо справжні полтавські вареники! Начинка, звичайно, може бути будь-якою. Але спробуйте приготувати саме за цим рецептом. Дуже смачно!

Швидкий рецепт полтавських вареників від шеф-кухаря
Швидкий рецепт полтавських вареників від шеф-кухаря

Готуємо начинку:

Картоплю відварюємо у підсоленій воді і розминаємо в пюре. Печінку обсмажуємо кілька хвилин із двох сторін (до готовності). Подрібнюємо готову печінку в блендері та з’єднуємо з підготовленим картопляним пюре. Перемішуємо добре і даємо начинці охолонути.

Приготування тіста:

У миску просіюємо борошно із содою. Додаємо лимонну кислоту та сіль. Перемішуємо сухі інгредієнти та вливаємо кефір (кімнатної температури, не холодний!). Замішуємо тісто. Воно не повинно сильно липнути до рук (можливо зовсім трохи). Кладемо в пакет і залишаємо на пів години “відпочити”. Через пів години можна ліпити вареники. Тісто дуже м’яке. Краще варити вареники у пароварці. Приблизно 6-7 хвилин. Якщо немає пароварки – можна натягнути на каструлю з киплячою водою марлю, викласти вареники та накрити кришкою. Готові вареники змащуємо розтопленим вершковим маслом.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450-550 г
  • Кефір – 300 мл
  • Сода – 1 ч. ложка
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. ложки
  • Сіль

Для начинки:

  • Картопля – 400 г
  • Печінка (будь-яка) – 200 г
  • Сіль

Можна готувати з будь-якою начинкою! Подавайте до столу зі сметаною. Це дуже смачно!

Лимонну кислоту до тіста додавайте завжди і тут її нічим не заміниш. Можна не додавати, тоді соду потрібно погасити кефіром, але вийде тісто інше! Замість вершкового масла можна використовувати обсмажену на олії цибулю або (як люблять у вашій родині) обсмажені шматочки сала.

Популярне

Подібні новини