Готуємо автентичний український сир з зеленню: західноукраїнський рецепт, який підкорить смаком всіх

Ми пропонуємо рецепт сиру, що родом з Бойківщини. Домашній сир з кропом обов'язково здивує своїм смаком та ароматом навіть тих, хто не є гарячим прихильником сирів.

Щоб отримати добрячий брусок такого сиру, вам знадобиться кисломолочний сир з магазину жирністю 9%. Як правило у продажу сир досить зернистий, тому ми радимо скористатися блендером і перед початком приготування перебити ним сир до більш ніжної та шовковистої структури.

Оскільки при приготуванні потрібні лише яєчні жовтки, то радимо білки заморозити у морозильній камері, щоб використати їх в інших стравах.

Інгредієнти

Кухар розповів, як приготувати сир з зеленню по-бойківськи
  • Сир кисломолочний 1 кг
  • Молоко жирністю 2,5 % 1 л
  • Вершкове масло 100 г
  • Жовтки 5 штук
  • Кріп 1 пучок з приблизно 7 гілочок
  • Сіль 0,5 чайної ложки

Приготування

Кухар розповів, як приготувати сир з зеленню по-бойківськи

Перебитий блендером сир покладіть у каструлю та залийте молоком. Каструлю поставте на плиту з помірним вогнем. Постійно помішуйте цю масу протягом 10 хвилин. Ви помітите, що сир почав тягнутися за ложкою, значить прийшла пора витягнути сир на друшляк, дати стекти сироватці та навіть на при кінці трохи відтисніть його.

Наступна дія – повернути сир у каструлю, додати вершкове масло, жовтки та сіль. Вогонь на плиті зменште. Перемішайте сирну масу та проваріть буквально 10 хвилин.

За цей час дрібно нашаткуйте кріп, а тоді всипте його у сир. Все ретельно перемішайте.

Готову сирну масу перекладіть у форму, яка вам подобається та підходить за розміром. Нехай в ній сир спочатку охолоне до кімнатної температури, а потім поставте її у холодильник.

Подавати домашній сир з кропом можна як у складі сирної тарілки з іншими видами сирів, так і до будь-яких страв або навіть просто кави. Намазуйте його на тости чи брус кети.

Популярне

Подібні новини