Йогурт більше не купую в магазині, роблю сама: витрачаю всього 8 хвилин свого часу і готово. Ділюсь рецептом

Домашній йогурт у рази дешевший та смачніший, ніж із магазину! Любите йогурт? Тоді приготуйте його легко в домашніх умовах. Жодної йогуртниці та спеціальної техніки не потрібно.

Для приготування йогурту потрібно лише 10 хвилин вашого часу. Це один із найпростіших рецептів. Куди ще простіше – змішав та забув.

Йогурт у домашніх умовах

Так ще цей йогурт приготований з гарних продуктів та смак божественний. У магазині таке важко знайти. До речі, хороший йогурт із магазину коштує великих грошей, погодьтеся?! Та ще й “напхають” туди всяких ароматизаторів, та ще й чого незрозумілого.

Давайте вже готувати!

Можна готувати йогурт одразу в каструлі (якщо потрібно багато). Сьогодні розкажемо рецепт із 1 літром молока. Молоко краще брати від 3,2% жирності та обов’язково короткого терміну зберігання. Це важливо! Чим коротший термін зберігання молока, тим більше шансів, що воно натуральне та йогурт точно вийде. Якщо є домашнє молоко, це буде ідеально. А з молоком з магазину теж чудовий йогурт виходить.

Секрети приготування домашнього йогурту: перевірено шеф-кухарем
Секрети приготування домашнього йогурту: перевірено шеф-кухарем

Приготування:

Нагріваємо молоко до 40 градусів, щоб воно було ледве тепле.

Тепер потрібно додати закваску, тут 3 варіанти:

1). Купити спеціальну закваску для йогурту у пакетику.

2). Купити натуральний йогурт (смачний) та заквасити їм молоко.

3). Заквасити молоко йогуртом від минулого приготування.

Висипаємо пакетик закваски (цей пакетик розрахований зазвичай від одного до трьох літрів молока). Перемішуємо. Якщо використовувати йогурт як закваску, то додайте на 1 літр молока 100 г йогурта. Цього більш ніж достатньо. Якщо готуєте в каструлі, то одразу змішайте все там. Закрийте каструлю кришкою. Загорніть в кілька рушників та поставте до батареї. Залиште на ніч. Вранці йогурт готовий. Додайте будь-які наповнювачі за бажанням.

Якщо є спеціальні баночки для йогурту, можна готувати одразу в них. За бажанням додайте наповнювачі одразу. Зазвичай це сухофрукти, горіхи, насіння, суміш злаків. Якщо літо, то в будинку тепло, йогурт і так сквашується просто на столі (але теж загорніть в рушники). Якщо міжсезоння, то трохи підігрійте духовку, вимкніть і поставте каструлю з йогуртом туди. На ранок найсмачніший йогурт готовий!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини