Готую швидкий і смачний жульєн з куркою та грибами на сковороді менш ніж за пів години: чоловік в захваті

Наближається жіночий день і хочеться чогось смачного та святкового. Цей рецепт те, що потрібно! Традиційно жульєн готують у кокотницях, але не у всіх вони є, тому ми пропонуємо спрощений варіант.

Неймовірно смачний та легкий рецепт жульєну, який не вимагає використання духовки та кокотниці. Страва готується не довше 30 хвилин і виходить ніжною, ароматною та насиченою. Щоб зробити жульєн також смачно, як і в духовці потрібно окремо обсмажувати гриби та курку на сковороді. Ці інгредієнти не варто смажити разом, тому що вони мають різний час обсмаження і курка вже не буде соковитою. Тут же нам важливо не дати вийти соку з м’яса, тоді страва вийде соковитою та смачною!

Неперевершений рецепт жульєну за пів години: незабутній смак
Неперевершений рецепт жульєну за пів години: незабутній смак

Інгредієнти:

  • Куряче філе (бажано філе стегна) – 600 г;
  • Гриби печериці – 400 г ;
  • Цибуля ріпчаста – 150 г = 2 середніх;
  • Вершки 20% – 200-250 мл;
  • Сир твердий – 150 г;
  • Вершкове масло – 40 г для смаження;
  • Рослинна олія – 4 ст. ложки для смаження;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Зелень – для прикраси.

Жульєн з куркою та грибами

Процес приготування:

Куряче філе ріжемо невеликими шматочками (1,5 х 1,5). Викладаємо на розпечену сковороду з олією і 2-3 хвилини не заважаємо. Чекаємо, щоб утворилась золотиста скоринка. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і викладаємо до курки. Відразу починаємо солити і перчити. Обсмажуємо на середньому вогні. Коли шматочки курки побіліють і почне виділятися сік, викладаємо курку з цибулею і соком, що виділився в миску.

На цю ж сковороду кладемо шматочок вершкового масла. Гриби розрізаємо на 4 частини (якщо великі, на 6 частин) та викладаємо в сковороду. Обсмажуємо 5-7 хвилин до готовності. Не забуваймо посолити. Викладаємо до грибів курку (разом із соком) і заливаємо все вершками. Зменшуємо вогонь до найслабшого. Гасимо 5-7 хвилин до готовності курки.

Сир натираємо на великій тертці і посипаємо вміст сковороди. Забираємо з вогню та закриваємо кришкою. Залишаємо страву на 3-5 хвилин, доки не розплавиться сир. Можна подати жульєн зі свіжим огірком, буде дуже смачно!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини