Це недороге, розсипчасте, ніжне печиво бабуся завжди робить на сніданок: забутий рецепт, який гріє серце

Давайте сьогодні приготуємо пісочне печиво - справжнє, класичне, ванільно-вершкове, таке ж хрумке і розсипчасте, яке було в дитинстві.

Пісочне печиво! Класичний рецепт ванільно-вершкового пісочного печива!

Інгредієнти:

  • 200 г вершкового масла;
  • 150 г цукру;
  • 2 пакетики ванільного цукру (20 г);
  • 2 яйця;
  • 500 г борошна;
  • 10 г розпушувача;
  • Дрібка солі.

Покроковий рецепт:

200 г м’якого вершкового масла розтираємо силіконовою лопаткою або збиваємо міксером на малих обертах. Всипаємо 150 г цукру та 2 пакетики ванільного цукру, все добре змішуємо. Додаємо по одному два яйця або 4-5 жовтків, щоразу змішуючи масу до однорідності. Всипаємо дрібку солі для балансу смаку.

Окремо змішуємо 500 г просіяного борошна вищого ґатунку та 10 г розпушувача. Частками додаємо суху суміш у яєчно-масляну. Дуже важливо замісити тісто правильно, щоб не розвинути в ньому клейковину, інакше готове печиво не вийде розсипчастим – воно буде грубим, жорстким та забитим.

Пісочне тісто не можна довго тримати, як тільки всі інгредієнти об’єдналися в спільну грудку – воно готове. Правильне тісто для пісочних виробів легко поділяється на частини, в ньому не встигла розвинутися клейковина, воно не тягнеться як дріжджове або прісне тісто.

Для зручності подальшого розкочування, ділимо його на дві частини, прибираємо кожен у пакет і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Через пів години дістаємо один пакет із холодильника і розкочуємо тісто в пласт завтовшки 3-4 мм. Для зручності розкочування можна скористатися двома листами пергаменту, або прокласти тісто між двома силіконовими килимками.

Секрети приготування ніжного печива: перевірено шеф-кухарем
Секрети приготування ніжного печива: перевірено шеф-кухарем

Вирізаємо печиво будь-якими фігурками або просто нарізаємо ножем. Викладаємо печиво на невеликій відстані один від одного на лист, застелений папером або килимком для випічки. За бажанням зверху печиво можна посипати цукром, подрібненими горіхами, кунжутом або кокосовою стружкою.

Залишки тіста знову збираємо в кулю, розкочуємо та вирізаємо печиво. Відправляємо лист на випічку, і поки печиво в духовці, так само чинимо з другим шматком тіста – розкочуємо, вирізаємо, викладаємо на лист. Підготовлені таким чином листи ставимо в розігріту до 180-190 ° C духовку і випікаємо печиво на режимі верхнє і нижнє нагрівання протягом 15-20 хвилин або до золотистого кольору.

Готове печиво дістаємо з духовки, даємо повністю охолонути та за бажання посипаємо пудрою, прикрашаємо шоколадною, цукровою або фруктовою глазур’ю. Пісочне печиво готове! Пригощайтеся!

Популярне

Подібні новини