Не встигаю купувати “пекінку”: готую з неї незвичайну страву на сковороді. Така смакота з пекінської капусти

Ділимося ще одним дуже смачним, простим та оригінальним рецептом приготування пекінської капусти. Все просто, але на смак чарівно.

Пекінська капуста, також відома як китайська капуста, має різні корисні властивості і застосовується як в кулінарії, так і в медицині. Переваг цього продукту: Різноманітність вітамінів і мінералів: Пекінська капуста багата вітамінами С, К, А, фолієвою кислотою, каротином та калієм. Також містить велику кількість магнію. Низький калорійний вміст: Це ідеальний продукт для тих, хто слідкує за своєю фігурою, оскільки містить мало калорій. Навіть ті, хто не люблять капусту, від такої не відмовляються. Пекінська капуста виходить соковита та ніжна.

Пекінська капуста

Так пекінську капусту мало хто готує, а дарма! Усі звикли робити з неї салати. Спробуйте раз і навіть не сумнівайтесь, готуватимете регулярно саме так. Можна на вечерю, обід та навіть на сніданок. Поки гаряча – хрумка, як охолола – м’яка. Смачно в гарячому та холодному вигляді.

Користь зі смаком: оновлений рецепт страви з пекінської капусти
Користь зі смаком: оновлений рецепт страви з пекінської капусти

Приготування:

Відрізаємо капустяні листи, добре миємо і просушуємо рушником. Беремо 4 листочки. Робимо 2 надрізи на листі. Це потрібно для того, щоб на сковороді лист лежав рівно і не був закручений (так добре все прожариться і рівномірно). А поки що підготуємо кляр.

Можна взяти бульйон (якщо є). Якщо поститеся, можна овочевий бульйон або просто воду. Можна взяти воду і додати туди пару столових ложок соусу для маринування м’яса (буде смачно).

Готуємо кляр для капусти. Солимо, додаємо яйце (перемішуємо трохи). Яйце можна не додавати, якщо постите.

Потім додаємо борошно і в цей момент замішуємо. Виходить такий кляр. Занурюємо в кляр лист капусти (потрібно щоб лист був у клярі з двох сторін).

Обсмажуємо з двох сторін приблизно по 1 хвилині до рум’яної скоринки на добре розігрітій сковороді з олією. Можна трохи підлити кляр на лист капусти, коли він уже на сковороді.

Розрізаємо та подаємо на стіл! Смачного! Прям капустяні стейки, дуже незвичайно виходить і смачно.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини