Коли подала цю страву – гості втратили дар мови: рецепт соковитих домашніх біляшів за 20 хвилин

Існує безліч страв, які можна приготувати вдома, щоб порадувати рідних своїми кулінарними вміннями. Біляші – одна з таких страв, яка точно сподобається всім без заперечення.

Справжнє походження біляшів не є абсолютно відомим, але є кілька версій їх походження. Одна з версій говорить про те, що біляші походять з пекінських м’ясних пирогів, які з’явилися у Китаї вже кілька століть тому. Ці пироги, заповнені різними начинками, включаючи м’ясо і овочі, стали популярними в Європі, коли китайські кухарі приїхали до тих місць у 19 столітті.

Інша версія вказує на те, що біляші могли виникнути в Туреччині. Турецькі пироги, такі як бурек, можуть бути подібні до біляшів за своєю конструкцією. Так чи інакше, біляші стали популярною стравою у багатьох країнах і є улюбленою випічкою в багатьох кухнях по всьому світу, тому їх можна без проблем приготувати в домашніх умовах.

Кулінари поділились рецептом соковитих біляшів в домашніх умовах
  • 500 г м’ясного фаршу (свинина, яловичина або комбінація);
  • 1 цибуля (ситно нарізана);
  • 2 зубчики часнику (протерті або дрібно нарізані);
  • 2 столові ложки томатної пасті;
  • Сіль і перець за смаком;
  • 1/2 чашки води;
  • 1 пачка готового бездріжжового тіста для піци або ліпше замороженого дріжджового тіста.

Розігрійте сковоріду на середньому вогні і додайте м’ясний фарш. Приготуйте, помішуючи, до того часу, поки фарш не стане ковбасоподібним і не буде вже сирим. Додайте нарізану цибулю та часник до фаршу. Продовжуйте готувати, помішуючи, доки цибуля не стане прозорою. Додайте томатну пасту, сіль, перець та воду. Добре змішайте і дайте постояти кілька хвилин, щоб смаки краще розкрилися. Під час приготування начинки розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.

Кулінари поділились рецептом соковитих біляшів в домашніх умовах

Розгорніть тісто на робочій поверхні і виріжте кружечки за допомогою склянки або форми для випікання. На кожний кружечок тіста накладіть трошки начинки з м’яса. Закрийте біляші другим кружечком тіста та ущільніть краї вилкою. Розташуйте біляші на деко, покритому пергаментом, і посипте верхи тіста кропом або кунжутом (за бажанням). Пекти біляші протягом 15-20 хвилин або до золотистого кольору. Приберіть біляші з духовки та дайте їм трохи охолонути перед подачею.

Це швидкий і простий спосіб дозволить приготувати домашні соковиті біляші за короткий час. Подавайте їх з улюбленими соусами або овочами!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини