Замість картопляного пюре готую це на гарнір: рецепт картопляно-сирних кульок всього за 15 хвилин

Картопляні кульки – прекрасний варіант для швидкого та смачного перекусу або закуски, яка має багато переваг і може задовольнити смак будь-якого.

Картопляні кульки можна приготувати за 15 хвилин, що робить цю страву ідеальним варіантом для швидкого перекусу або закуски. Рецепт використовує доступні інгредієнти і не потребує складних кулінарних навичок. Він підходить навіть для початківців. Картопля та сир – це класичне поєднання, яке завжди виходить смачним. Кульки мають соковиту текстуру всередині та хрустку корочку ззовні.

Ви можете експериментувати зі смаками, додаючи різні трави, спеції або навіть начинку в середину кульок. Ця страва може бути подана як гаряча закуска, або як основна страва разом з салатом чи овочами.

  • 3 середні картоплини;
  • 1/2 чашки тертого сиру (можна взяти чеддер, моцарелла або будь-який інший сир за вашим вибором);
  • 1/4 чашки майонезу;
  • 2 ст. ложки кетчупу;
  • 1 ст. ложка сухих трав (наприклад, петрушка, базилік, орегано);
  • Сіль та перець за смаком;
  • 1/4 чашки панірувальних сухарів або манної крупи.
Рецепт картопляно-сирних кульок за 15 хвилин
Рецепт картопляно-сирних кульок за 15 хвилин

Почніть з варіння картоплі. Варіть її у киплячій воді до м’якості, приблизно 10-15 хвилин, залежно від розміру шматків. Поки картопля вариться, у великій мисці змішайте тертий сир, майонез, кетчуп, сухі трави, сіль та перець. Після того, як картопля готова, злийте воду і дайте їй трохи вистингути, щоб можна було її обробити. Почистіть картоплю від шкірки.

Додайте варену картоплю у миску з сирною сумішшю і ретельно розмішайте, доки не отримаєте однорідну масу. Сформуйте з отриманої маси невеликі кульки. Обваляйте кульки у панірувальних сухарях або манній крупі. Смажте кульки на розігрітій сковороді з олією до золотисто-коричневого кольору з обох сторін.

Після смаження відкиньте їх на кухонний рушник або паперові рушники, щоб зняти надмірну олію. Подаємо гарячими з вашим улюбленим соусом або кетчупом. Це простий та смачний рецепт, який може бути гарною ідеєю для швидкого перекусу або закуски на вечерю. Смачного!

Популярне

Подібні новини