Більше не купую фарш: ситні пісні котлети без м’яса, риби та яєць. Смачно, корисно і в піст дозволяється

Котлети та піст часто сприймаються, як щось не поєднуване. Проте, це не так. Редакція сайту "Добрі новини" знайшла для вас рецепт, який не потребує м'яса чи риби.

Піст часто сприймається як період обмежень у харчуванні, але це не означає, що вам доведеться відмовитися від смачних страв. Однією з таких є котлети без фаршу, які готуються на основі вівсянки та шампіньйонів. Все виходить ситно, легко та ідеально підходить для пісного меню. Ось як їх приготувати:

Вам знадобиться:

  • Пів склянки вівсянки
  • Пів склянки кип’ятку
  • Пара цибулин невеликого розміру
  • Дві чашки грибів: краще брати шампіньйони, адже вони дешеві та швидко готуються
  • 3-4 середні картоплини
  • 4 столові ложки волоських горіхів
  • До свого смаку приправи: сіль, перець, часник, кріп
  • Панірувальні сухарі

Замочіть вівсянку у киплячій воді на 15-20 хвилин. Попередньо підсмажте на сухій сковороді шампіньйони, щоб вони виділили сік та стали трохи золотистими. Зцідіть вівсянку. Далі натріть цибулю на тертці, додайте до крупи.

Рецепт пісних котлет без фаршу, риби та яєць: те, що треба у піст

Додайте попередньо підсмажені шампіньйони. Додайте натерту картоплю. Можна її також пропустити через кухонний комбайн, зауважте, що бульба має бути такої консистенції, як на деруни. Дрібно наріжте або перебийте у блендері волоські горіхи та також додайте до маси. Приправте за смаком сіллю, перцем, часником та кропом.

З отриманої маси формуйте котлети. Обваляйте їх у панірувальних сухарях. На розігрітій сковороді з рослинною олією обсмажте все до золотисто-коричневого кольору.

Рецепт пісних котлет без фаршу, риби та яєць: те, що треба у піст

Подавайте страву гарячою, можна з салатом або гарніром на ваш смак.

Ці котлети без фаршу — це чудовий варіант для тих, хто бажає урізноманітнити своє харчування під час посту або просто шукає смачні та здорові страви. Вони також можуть стати улюбленим варіантом для веганів та вегетаріанців, оскільки мають неповторний смак та корисність. Спробуйте цей рецепт вдома та насолоджуйтесь смачними котлетами без фаршу з вівсянки та шампіньйонів!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини