Дивно, але моя невістка краще за мене готує пиріжки. У чому її секрет? Випитала в неї рецепт, була здивована

Приготувати пиріжки – справа проста, але зробити їх дійсно смачними вже набагато складніше. Ділимось вдалим рецептом домашньої випічки за лічені хвилини.

Приготування правильного тіста, вибір особливої начинки та правильний процес смаження випічки – ось лише декілька важливих кроків, які впливають на те, наскільки смачними вийдуть готові пиріжки. Втім, не потрібно думати, що для їх приготування вам потрібен великий досвід у кулінарії. Бувалі господині запевняють, що потрібно всього лише запам’ятати вірні пропорції та дотримуватись порад від тих, хто, як ви знаєте, готує нереально апетитну випічку. Ділимось таким рецептом.

Кулінарна блогерка поділилась особливим рецептом смачних пиріжків із м'яким тістом і ніжною начинкою
Кулінарна блогерка поділилась особливим рецептом смачних пиріжків із м’яким тістом і ніжною начинкою

Потрібні продукти:

  • 2 склянки пшеничного борошна;
  • Половина склянки молока;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 1 чайна ложка соди;
  • Дрібка солі;
  • 3 середні картоплини;
  • 2 яйця;
  • Сіль і перець на смак для начинки;
  • 100 грамів густої сметани;
  • Петрушка або кріп для подачі.

Спосіб приготування:

Почніть із підготовки тіста. У великій мисці змішайте обов’язково просіяне пшеничне борошно з розпушувачем або содою та сіллю. Додайте туди ж розтоплене вершкове масло, а потім – молоко. Змішайте, поки не отримаєте м’яке тісто. Залиште його у мисці, накритій харчовою плівкою. Нехай тісто “відпочиває” протягом години. Тим часом підготуйте начинку.

У мисці змішайте картопляне пюре з нарізаними яйцями, сметаною, сіллю та перцем на свій смак. Розігрійте духовку до 180 градусів. Поверніться до тіста. Розділіть його на невеликі кульки. Розкачайте кожну з них у коло невеликого розміру. На середину кожного кола з тіста викладіть приблизно декілька столових ложок начинки.

Защепніть край тіста і зробіть форму пиріжка. Покладіть пиріжки на деко для випікання, на якому потрібно викласти пергаментний папір. Верхню частину пиріжків змажте збитим яйцем для золотистого кольору. Випікайте у розігрітій духовці приблизно 20-25 хвилин. Подавайте гарячими, прикрашаючи свіжою петрушкою або кропом.

Кулінарна блогерка поділилась особливим рецептом смачних пиріжків із м'яким тістом і ніжною начинкою
Кулінарна блогерка поділилась особливим рецептом смачних пиріжків із м’яким тістом і ніжною начинкою

Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини