Готуємо курку з яблуками у духовці: “лінивий” рецепт святкової вечері нашвидкуруч з бюджетних інгредієнтів

Курка з яблуками, запечена у духовці, часто асоціюється зі святковими обрядами та особливими випадками, коли на столі горять свічки, а атмосфера наповнена теплом і затишком.

Однак, цей рецепт страви дарує неперевершений смак не лише у святкові дні. Своєю простотою та доступністю інгредієнтів він стає відмінним варіантом для буденного задоволення. Що може бути краще, ніж невелика кулінарна радість у будь-який момент?

Цей рецепт, як ніщо інше, поєднує в собі курку, символ достатку та ситості, з ароматними яблуками, що надають страві особливу нотку свіжості та ніжності. Сплетіння ароматів натхненної курки та солодких яблук робить цю страву не лише смачною, а й неповторно ароматною, заповнюючи кухню привабливими відтінками, які пробуджують апетит та роблять будь-який обід чи вечерю особливими.

Інгредієнти

Кухар пояснив, як правильно запекти курку з яблуками у духовці
  • Курка 1 тушка вагою десь 1,5 кг
  • Яблука зелені 6-8 штук середнього розміру
  • Корінь імбиру довжиною 3 см або вагою 40 г
  • Часник 4 зубчики
  • Масло вершкове розтоплене 80 г
  • Сіль на ваш смак
  • Чорний мелений перець на ваш смак

Приготування

Рецепт варення з яблук
Кухар пояснив, як правильно запекти курку з яблуками у духовці

Спочатку помийте та обсушіть патрану курку паперовим рушником. Зріжте з неї зайвий жир в області шиї. Натріть тушку ззовні й зсередини сіллю й перцем. Дайте їй хвилин 15 замаринуватися.

З розтопленим маслом змішайте натерті часник та імбир. Трошки підсоліть цю масу.

Яблука почистьте від шкіри, серцевини й насіння. Поріжте на часточки й змішайте з яблуками, але залиште трошки імбирно-часникової, якою змастіть тушку перед запіканням.

1/3 яблук покладіть у черево курки та защепіть його зубочистками. У форму для запікання покладіть курку грудкою вниз.

Відправте жароміцну форму з куркою у духовку, розігріту до 160° на 45 хвилин, а потім переверніть тушку, обкладіть її рештою яблук й поверніть до духовки на 25 хвилин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини