Рецепт смачного люля-кебаб у духовці: готується елементарно — смакує, як наче приготували на грилі

Люля-кебаб на шпажках у духовці — це страва, яка, хоч і не є національною для нашого регіону, вкоренилася у серцях гурманів та любителів смачної кулінарії.

Походженням вона пов’язана з кухнею країн Близького Сходу та Середземномор’я, але її смак та аромат завоювали популярність в усьому світі.

Замість звичайних котлет, багато кухарів стали віддавати перевагу цим соковитим шматочкам м’ясного фаршу, у якому переплітаються ароматні спеції. Цей зручний спосіб подачі м’яса став не лише альтернативою, але й новим кулінарним трендом. Запечені у духовці, вони набувають неповторної смакової палітри та текстури, що робить їх надзвичайно привабливими для гурманів.

Цей ароматний фарш, насичений спеціями та травами, має потужну здатність розчиняти будь-які смакові бар’єри, і його смак припаде до душі будь-кому, хто сміливо вирішиться на цей кулінарний експеримент.

Інгредієнти

Лайфхак: як приготувати смачний люля-кебаб без гриля
  • Баранина м’якість 1 кг
  • Часник 3-4 зубчики
  • Зелень: петрушка, кріп, базилік, кінза та зелена цибуля по 40 г кожної
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак
  • Коріандр мелений 8 г
  • Мінеральна вода негазована 50 мл

З цієї кількості продуктів, що вказана в рецепті, вийде 4 порції. Отже, вам знадобиться 4 штуки дерев’яних шпажок. Їх потрібно перед приготуванням замочити у холодній воді на 1 годину.

М’якість баранини разом з часником перемеліть у м’ясорубці з решіткою із дрібними отворами.

Лайфхак: як приготувати смачний люля-кебаб без гриля

Якомога дрібно нашаткуйте ножем зелень, а тоді змішайте її з фаршем, додайте сіль, перець і всі спеції згідно з рецептом. Влийте воду, а потім добре вимісіть фарш протягом 10 хвилин, після чого на шпажках сформуйте з нього довгі котлети.

Розкладіть їх на деко, застелене пергаментом та відправте у попередньо розігріту до 190° духовку на 15 хвилин.
Потім переверніть вироби на інший бік й також запікайте 15 хвилин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини