Єдиний правильний рецепт приготування кексів, після якого ви не повернетеся до інших варіантів: тільки так

У світі кулінарії існує безліч рецептів для приготування кексів — цієї ніжної й ароматної випічки, яка завжди знаходить своє місце на кухонному столі, хай то для чаювання або солодкого перекусу.

Однак, серед множини варіацій, один рецепт особливо виділяється своєю оригінальністю, корисністю та неперевершеним смаком — це кекс на соняшниковій олії. Використання саме цього виду олії надає кексу не тільки ніжності та м’якості, але й додає йому неповторний смак та аромат.

До речі, важливо також зазначити, що продукти, необхідні для його приготування, є доступними та недорогими, часто знаходяться на кожній кухні. Такий рецепт не лише задовольняє кулінарні переваги, але й підходить для тих, хто цінує здоровий спосіб життя та дбає про своє харчування.

Для випікання кексу вам знадобиться стандартна прямокутна форма для їхнього випікання, застелена зсередини пергаментом, а також заздалегідь розігріта до температури 180°, духовка.

Інгредієнти

Як правильно приготувати кекси: покроковий рецепт
  • Борошно 250 г
  • Цукор 180 г
  • Вода питна 230 мл
  • Олія соняшникова рафінована 100 мл
  • Мед 70 г
  • Розпушувач 7 г
  • Какао 2 столові ложки
  • Ядра волоських горіхів 70 г

Тісто для кексу готується наступним чином:

У сотейник всипте цукор. Залийте його питною водою та розчиніть, помішуючи. Поставте сотейник на плиту з помірним вогнем, покладіть мед та розігрійте, не доводячи до кипіння, а потім зніміть з плити та дайте сиропу охолонути до 30 градусів.

Далі у зручну миску просійте двічі борошно з какао та розпушувачем. Тепер туди вливайте сироп й олію та ретельно замішуйте тісто.

Як правильно приготувати кекси: покроковий рецепт

Ядра горіхів подрібніть й всипте у тісто. Перемішайте, а тоді викладіть його у форму для випікання та відправте у духовку на 40 хвилин.

Після того вийміть кекс з форми, перекладіть на решітку для охолодження. Поверхню кексу прикрасьте на свій смак.

Популярне

Подібні новини