Випитала рецепт у свекрухи: залишився крихітний шматочок фаршу – готуємо неперевершений пиріг. Ну так смачно

На перший погляд здається, що багато метушні, але насправді все робиться швидко. Це один із тих рецептів, який ми рекомендуємо спробувати, тому що це реально смачно.

Пиріг виходить соковитим, листковим, зовсім нежирним.

Приготування:

Крок 1. Замішуємо тісто. Замішуємо просте тісто, як на пельмені. Для цього беремо 100 мл води, 1 яйце, 1 ч. л. солі, 250 г борошна. Тісто має вийти м’яким, не тугим. Кладемо його в пакет, нехай відпочиває, самі займемося начинкою.

Крок 2. Готуємо начинку. Візьмемо 250 г цибулі, це 3 середні цибулини. Поріжемо кубиками, складемо в миску і добре помнемо руками до появи соку. Додамо 150 грамів фаршу і все добре перемішаємо. Смачно виходить з яловичим фаршем, але це може бути будь-який фарш на ваш розсуд. Додаємо чорний перець, паприку, сушений часник і звичайно сіль.

Крок 3. Розкочуємо коржики. Тісто ділимо на 2 рівні частини і розкочуємо 2 коржики. Розкачати треба дуже тонко. Спочатку розкочуємо коржики невеликого діаметра. Потім складаємо їх разом, один на інший, не забуваємо пересипати мукою. Тепер розкочуємо їх разом. Періодично перевіряючи, щоб мука не закінчувалася. Виходить швидше, ніж розкочувати кожен коржик окремо.

Крок 4. Змащуємо олією. Один коржик відкладаємо убік на рушник. Другий змащуємо розтопленим вершковим маслом. Масла наливаємо трохи, приблизно 25 грамів на кожен коржик.

Крок 5. Розподіляємо начинку. Розподіляємо половину фаршу по всьому коржі і згортаємо рулетом. Те саме робимо з другим коржем і “навертаємо” його на перший рулет. Щоб було зрозуміліше: нам потрібно отримати загальний рулет із безліччю шарів. Рулет, що вийшов, згортаємо равликом, злегка розплющуємо його руками. Посипаємо борошном, прикриваємо плівкою і залишаємо на 10 хвилин.

Неперевершений рецепт м'ясного пирога: незабутній смак
Неперевершений рецепт м’ясного пирога: незабутній смак

Крок 6. Формування пирога та випічка. Через 10 хвилин розкачуємо равлик качалкою, пиріг повинен вийти приблизно 3-4 см завтовшки. Не бійтеся, якщо тісто порветься, воно пропечеться, буде хрумким і смачним. Змащуємо пиріг кефіром, сметаною чи йогуртом. Випікаємо у духовці, розігрітій до 180 градусів 30 хвилин. Готовність визначаємо по рум’яній скоринці. Дістаємо пиріг з духовки, нарізаємо і відразу кличемо близьких до столу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини