Ідеальний рецепт вечері в одній сковороді: завжди мене виручає. Смачні макарони – не зовсім по-флотськи

Кожна господиня має в запасі пару-трійку страв, які вона готує нашвидкуруч. Ці страви приходять на допомогу тоді, коли немає часу, сил чи бажання довго стояти біля плити, а нагодувати сім'ю треба.

Одна з таких страв – це макарони по-флотськи. Але готуємо їх сьогодні не зовсім класичним способом. Дуже добрий цей варіант приготування, тому що не потрібно варити макарони в каструлі окремо.

Приготування:

Починаємо з овочів. Цибуля та солодкий болгарський перець ріжемо на невеликі кубики. Моркву тремо на великій тертці. Чистимо заздалегідь пару зубчиків часнику. Включаємо великий вогонь, розігріваємо олію в сковороді і додаємо фарш. 500 г яловичого, але можна використовувати будь-який інший.

Добре перемішуємо фарш, розбиваємо великі грудочки, обсмажуємо до моменту, коли він змінить колір. Додаємо нарізану цибулю, перемішуємо. Коли цибуля стала прозорою, додаємо овочі, що залишилися — морква і болгарський перець. Обсмажуємо все до напівготовності овочів.

Секрети приготування ідеальних макаронів з овочами: перевірено кухарем
Секрети приготування ідеальних макаронів з овочами: перевірено кухарем

Для аромату додаємо трохи часнику. Для цього робимо невелику виїмку, видавлюємо туди через прес часник (або дрібно рубаємо його ножем) і обсмажуємо буквально 5-10 секунд до появи вираженого часникового аромату. Потім перемішуємо все разом і обсмажуємо 3-4 хвилини.

Потім додаємо томатний соус. Якщо його немає, можна використовувати перетерті томати або томатну пасту. Перемішуємо та прогріваємо всі разом приблизно 1 хвилину. Потім заливаємо всю суміш гарячою водою, щоб вона закривала фарш приблизно на 1,5-2 см. Додаємо сіль приблизно 1 ч. л. та спеції (суміш перців + паприка). За бажанням можна додати консервовану квасолю. Все перемішуємо та доводимо до кипіння.

Коли закипить, додаємо макарони та рівномірно їх розподіляємо. Не перемішуємо, а саме розподіляємо по всій сковороді. Накриваємо кришкою та зменшуємо вогонь до середнього. Чекаємо на повну готовність макаронів (приблизно 7-8 хвилин). Через 7 хвилин відкриваємо кришку. Рідини немає, залишилася одна гуща. Посипаємо зверху свіжою зеленню і добре перемішуємо.

Далі вимикаємо вогонь і дамо настоятися під кришкою ще хвилин 5, щоб усі смаки добре перемішалися і розкрилися. А головне, що немає зайвого брудного посуду та все приготування займає близько 30 хвилин. Такою стравою можна здивувати не тільки сім’ю, а й гостей, що раптово прийшли.

Продукти:

  • фарш – 500 г;
  • макарони – 350 г;
  • цибуля середня – 1 шт.;
  • морква середня – 1 шт.;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • квасоля консервована -1 банка (за бажанням);
  • томатний соус (перетерті томати) – 200 мл;
  • вода;
  • сіль, перець – за смаком;
  • паприка – 1 ч. л.- зелень;
  • часник – 2-3 зубчики.

Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини