Свекруха уплітала за обидві щоки, ще й рецепт попросила: легкий весняний салат на основі оселедця — смакота

У світі кулінарії існує безліч способів приготування оселедця, але весняний салат з оселедцем – це справжня перлина, яка особливо вражає своєю легкістю та свіжим смаком й ароматом.

Це не є ще одним варіантом рецепта “Оселедець під шубою”. Навпаки, ця страва виблискує своєю оригінальністю, пропонуючи більш легкий, весняний підхід до споживання цієї корисної риби.

Запрошуємо вас разом з нами на подорож у світ смаку та легкості, де весняний салат з оселедцем стане не лише смачною насолодою, а й джерелом корисних речовин для вашого організму, яких так не вистачає після довгої холодної зими.

Інгредієнти

Рецепт найлегшого салату на основі оселедця: вийде у всіх
  • Філе малосоленого оселедця 2 штуки
  • Картопля бажано молода 3 штуки
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Свіжа зелень петрушки, кропу, черемші, молодого часнику 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста червона 1/2 штуки
  • Олія соняшникова нерафінована 2 столові ложки
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак

Філе риби перевірте на наявність дрібних кісточок та за потреби видаліть їх, після чого поріжте його на дрібні частини.

Картоплю помийте, почистьте та відваріть у підсоленій воді протягом 25-30 хвилин до повної готовності, а тоді після охолодження наріжте маленькими кубиками.

Рецепт найлегшого салату на основі оселедця: вийде у всіх

Червону цибулю, відчищену від лушпиння, поріжте пір’ями, а чисту та суху зелень дрібно нашаткуйте. Тепер поєднайте всі продукти у зручному посуді й заправте салат олією. Спробуйте на сіль й за потреби досоліть.

Як варіант у цей салат можна додати почищене та нарізане соломкою яблуко, попередньо збризнуте лимонним соком (для запобігання потемнінню). А замість олії спробуйте заправити салат сумішшю французької гірчиці (1 чайна ложка) та сметани (2 столові ложки).

Отже, експериментуйте та фантазуйте, опираючись на наш рецепт. Нехай щастить!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини