Смачно до мурашок: давно я не їла такі смажені перці. Мама навчила готувати шедевральну страву по-вірменськи

Ну дуже смачні перці виходять! Починаєш їсти та відірватися неможливо. Готувати такі перці зовсім не складно, можна подавати до м'яса, з будь-яким гарніром ідеально, або просто як закуску.

Для приготування перців по-вірменськи беремо солодкий перець 7-10 штук, добре промиваю їх, обсушую паперовим рушником, щоб не було на них крапель, інакше при обсмажуванні масло буде сильно бризкати. Розігріваю сковорідку, наливаємо олію, щоб покрило дно сковороди і викладаємо смажитися перець. Смажити потрібно обов’язково під кришкою, інакше вся кухня буде в маслі.

Обсмажуємо спочатку перці з одного боку на середньому вогні, потім знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути, відкриваємо кришку, перевертаємо, і тільки потім обсмажуємо другу сторону, так само обов’язково накривши кришкою. Коли перці будуть готові, дістаємо їх зі сковороди і даємо їм охолонути, щоб їх можна було почистити від шкірки та не обпалити руки.

Після того, як у перців буде знята шкірка, розрізаємо їх на половинки і видаляємо все насіння та нарізаємо перці на невеликі довгі смужки. Далі робимо заправку, саме вона надає перцем той чудовий смак, від якого “мурашки по шкірі”. Для виготовлення заправки нам знадобиться один пучок кінзи. Дрібно його шаткуємо ножем. Потім беремо пучок зеленої цибулі, її теж потрібно дрібно нарізати.

Шеф-кухар розповів, як приготувати смачно перець по-вірменськи
Шеф-кухар розповів, як приготувати смачно перець по-вірменськи

В глибоку миску кладемо такі інгредієнти:

  • олія рослинна – 70 мл;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • цукор – 0,5 ст. л.;
  • оцет винний чи лимонний сік – 1 ст. л.

Усю нарізану зелень висипаємо в миску. Обов’язково потрібний часник, без нього ні як. Приблизно 2-3 зубчики потрібно подрібнити і додати до решти інгредієнтів.

Потім беремо контейнер із високими бортами, можна взяти миску чи будь-який інший посуд. На дно викладаємо перший шар нарізаного перцю.

Перці перемазують заправкою. Потім кладемо другий шар перців і знову перемазуємо заправкою. Накриваємо все кришкою і прибираємо в холодильник настоюватись приблизно на 2 години. Ну дуже смачно виходить! Спробуйте приготувати вам обов’язково сподобається! Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини